Ingezonden persbericht


Persbericht:

Persbericht

Thonet richt vergader­ en conferentiezalen Media Plaza Jaarbeurs Utrecht in

Beesd, 17 december 2008 ­ Thonet heeft de inrichting van de vergader- en conferentiezalen van het geheel verbouwde en uitgebreide Media Plaza verzorgd. Architectenbureau 123DV te Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp en inrichting van alle ruimtes van het Media Plaza. Met het thema ICE en FIRE heeft het Media Plaza een geheel eigen identiteit gekregen. IJs of vuur zijn in alle ruimtes terug te zien door het gebruik van kleuren, verlichting, materialen en vormen.

()
Media Plaza had als doel de ruimte dusdanig in te delen, dat men elke soort en maat ruimte aan klanten kan bieden. Zo is de kleinste zaal geschikt voor maximaal 25 man en heeft de grootste zaal een capaciteit van maar liefst 700 man. "Een stukje beleving tijdens het gebruik van de ruimtes is essentieel", aldus de heer Lie, architect van 123DV. "Media Plaza gaat over nieuwe media, dus praktisch alles op technisch gebied is mogelijk". Uniek aan dit project is dat de sfeer en uitstraling van elke ruimte op elk gewenst moment middels verlichting in zeer veel kleuren kan worden aangepast. De kleurenpsychologie is hierop toegepast en uiteraard is rekening gehouden met het thema 'Ice en Fire'.

Verschillende modellen en stoffen
Thonet leverde verschillende modellen stoelen. Iedere vergaderzaal heeft een eigen uitstraling gekregen binnen de thema's Staal, Glas, Drijfhout en Bont. De gebruikte stoffen komen niet uit de Thonet collectie, maar zijn samen met Interieur architect Yvette Nebbeling van bureau voor interieur architectuur GoedYD te Barneveld bepaald. Diverse bladbedekkingen uit de Resopal collectie en stoffen uit de collectie van Kvadrat zijn toegepast. In totaal, wanneer alle ruimtes van het Media Plaza zijn gevuld, staan er 900 Thonet stoelen.

Vergaderzalen
In bijna alle vergaderzalen staat model S 840 ontworpen door bureau Lepper, Schmidt, Sommerlade in 2006. Deze stoel levert perfect zitcomfort voor conferentie, lounge en woonomgeving. De tafels komen uit het A1700 programma. Verder is model S 61V gebruikt. Deze elegante en comfortabele vergaderstoel met verchroomd sledeframe is ontworpen door Glen Oliver Löw.

Conferentiezalen
S 360 is ontworpen door Dephin Design en staat in alle kleine en grote conferentiezalen. Deze stoel is perfect stapelbaar en zeer eenvoudig aan elkaar te koppelen (en los te koppelen), zonder dat hier losse koppelstukken voor nodig zijn. Model S360SPF is uitgevoerd in wit Stamskin met rondom gestoffeerde zitting en een witte kunstof rug.

Einde bericht

Foto's
Alle beschikbare projectfoto's zijn te zien via: http://www.constantin-meyer.de/cm525/index.html en in hoge resolutie op te vragen bij:

Birthe Steenvoorden
M +31 647 121 726 (maandag en woensdag/monday and wednesday) birthe@thonet.nl
www.thonet.nl

Over Media Plaza
De Stichting Media Plaza is in 1997 opgericht door de overheid en gezamelijke aanbieders met het doel om innovatie in Nederland te stimuleren. Media Plaza organiseert zelf diverse innovatieve, interactieve en inspirerende seminars, congressen, workshops, masterclasses en ronde tafel bijeenkomsten, maar verhuurt de ruimtes ook aan particulieren en bedrijven. Zie ook www.mediaplaza.nl

Over 123DV
Zie ook www.123dv.nl