Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.40 uur

Utrecht, 17-12-2008

Politie houdt kluiscontroles op scholen

UTRECHT/DE MEERN De politie van district Utrecht west heeft op drie scholen een kluiscontrole gehouden voor wat betreft de aanwezigheid of het in het bezit hebben van wapens, vuurwerk, alcohol en drugs. De actie vond plaats in het kader van het scholenconvenant Veiligheid in en om school. Ook de gemeente Utrecht en het OM zijn partijen in dit convenant.

Op donderdag 11 december hielden agenten in samenwerking met een medewerker van Bureau Halt en medewerkers van een school aan de Maartvlinder een kluisjescontrole op zoek naar vuurwerk. In totaal werden 880 kluisjes gecontroleerd. In één van de kluisjes werd een leeg doosje nitraatbommetjes aangetroffen. De eigenaar van het kluisje werd hierop aangesproken en tijdens de fouillering kwamen er nog zon 14 nitraatbommetjes (illegaal vuurwerk) uit zijn kleding. De verdachte, een 14-jarige jongen uit Utrecht, kreeg een bekeuring en werd doorverwezen naar Bureau Halt. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Op 12 december werden de kluisjes op een school aan de Van Lawick van Pabstlaan in De Meern gecontroleerd. De actie was al aangekondigd, waardoor de agenten niets bijzonders aantroffen.

Op nog een andere school op de Maartvlinder werden eveneens door agenten in samenwerking met Bureau Halt op 15 december de kluisjes gecontroleerd. Alle kluisjes werden geopend en gecontroleerd, maar er werd geen vuurwerk aangetroffen. Wel trof een agent in één van de kluisjes een vlindermes aan. De verdachte, een 15-jarige jongen uit Utrecht, is aangehouden. Het vlindermes werd in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie, Bureau Halt en de scholen zijn van plan deze controles vaker te houden.

Getuigen gezocht van aanrijding met letsel

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietsster. Het ongeval vond plaats op donderdag 11 december omstreeks 10.50 uur op de kruising van de Amsterdamsestraatweg en De Lessepstraat. Daarbij raakte de fietsster, een 18-jarige studente uit Oekraïne, ernstig gewond.

De vrouw is met beenletsel naar het UMC overgebracht. Het slachtoffer ligt nog steeds aan de beademing en wordt in slaap gehouden. Haar situatie wordt stabiel genoemd.

Uit politieonderzoek is vast komen te staan dat de 25-jarige vrachtwagenchauffeur vanaf de De Lessepstraat rechtsaf de Amsterdamsestraatweg op reed. Waar de studente vandaan kwam, is niet duidelijk geworden. Daarom is de politie op zoek naar getuigen, die mogelijk meer kunnen vertellen over de toedracht van de aanrijding. Deze getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44.

Getuigen gezocht van aanrijding tussen twee autos

UTRECHT Eventuele getuigen van een aanrijding op de Biltse Rading, op dinsdag 9 december, wordt verzocht zich bij de politie te melden. Bij het ongeval omstreeks 08.45 uur, ter hoogte van de afrit A27, waren een grijze Opel en een zwarte Audi betrokken.

Een 18-jarige vrouw die als bijrijdster in de Opel zat, raakte zwaar gewond. Zij moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. In het UMC bleek dat zij een hersenschudding, hoofdletsel, een gebroken bekken en een gebroken ruggenwervel had.

De politie heeft onderzoek verricht, maar heeft niet kunnen vaststellen wie van beide bestuurders door rood is gereden. Daarom worden getuigen opgeroepen zich te melden bij de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44.

Poging straatroof

UTRECHT Op de Overste Den Oudenlaan werd dinsdagmiddag een vrouw getracht te beroven door twee jongens. De vrouw zag kans haar tas vast te houden.

Een 26-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 23.55 uur over de Overste Den Oudenlaan. Ter hoogte van de Krikkelaan kwam er een scooter met twee jongens erop op de vrouw afrijden. De twee jongens probeerden de tas van de schouder van het slachtoffer af te trekken. Omdat zij zich kranig verzette, lukte het de daders niet de tas te pakken. Het tweetal reed hierop hard weg. Het signalement van de jongens luidt, jongens tussen de 17 en 18 jaar oud, beiden droegen zwarte gewatteerde jassen.

Het slachtoffer verklaarde dat de jongens een getinte huidskleur hadden. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.