Ingezonden persbericht




Bronckhorst millenniumgemeente

De gemeenteraad heeft het principebesluit genomen om Bronckhorst een millenniumgemeente te doen worden en stelde daarvoor een krediet van E 15.000,- beschikbaar. B en W hebben dit verder uitgewerkt in de besluitvorming van 16 december. De gemeente Bronckhorst wil met dit krediet initiatieven vanuit de samenleving stimuleren en op deze wijze dienen als katalysator. Het is niet duidelijk welke activiteiten in Bronckhorst op dit moment al plaatsvinden en eventueel voor subsidie in aanmerking komen. De gemeente wil dat in 2009 inventariseren en bekijken welke activiteiten zij wil steunen om een bijdrage te leveren aan de millenniumdoelen.

In 2000 hebben de Verenigde Naties verschillende millenniumdoelen afgesproken, waaronder: extreme armoede en honger uitbannen, alle jongens en meisjes naar school, mannen en vrouwen dezelfde rechten, kindersterfte neemt sterk af, verspreiding van ziekten als malaria en AIDS stopt. Een millenniumgemeente draagt met bijdragen aan activiteiten, zoals de gemeente Hardenberg een actie heeft: 'Vecht voor water'. Deze gemeente bundelt de krachten met het Waterschap en het waterbedrijf om waterputten in Afrika te realiseren.

Hengelo (Gld), 17 december 2008.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --