Gemeente Almere

Nieuw sport- en cultuurbeleid 2009-2012

17-12-2008

De gemeente Almere presenteert deze week haar nieuwe sportnota en cultuurnota met daarin het sport- en cultuurbeleid voor de komende jaren. De nota's zijn een uitwerking van de eerder vastgestelde Toekomstvisie Vrije Tijd en beschrijven het beleid op drie niveaus: dichtbij huis, stedelijk en regionaal/landelijk.

Sportnota
De komende periode komt er meer aandacht voor laagdrempelige sportmogelijkheden dichtbij huis, samenwerking tussen de buurt, onderwijs, sport en welzijn, kwalitatief hoogwaardige multifunctionele sportclusters, vitale sportverenigingen, talentontwikkeling, topsportaccommodaties en tot slot (top)sportevenementen die publiek trekken.

Cultuurnota
Nieuw is een budget voor cultuurparticipatie om cultuur dichter bij de mens te brengen en om meer Almeerders met cultuur in contact te brengen. Op stedelijk niveau komt er aandacht voor talentontwikkeling, zoals het aanbieden van masterclasses voor de culturele talenten van Almere. Verder wil de gemeente meer toeristen naar Almere trekken, door het gebruiken van landschapskunst en architectuur als unique selling points van Almere.

Uitreiking nota's
Beide nota's worden door wethouder Arno Visser uitgereikt uit aan drie prominente Almeerders die de drie niveaus - dichtbij huis, stedelijk, regionaal/landelijk - vertegenwoordigen. Op 17 december wordt de Sportnota uitgereikt in het Topsportcentrum en op 18 december vindt de presentatie van de Cultuurnota plaats in de Voetnoot (zie hieronder voor programma).