Gemeente Delft

Subsidie voor vervolg Kromstraat Kreatief

Het college geeft ¤ 12.500 subsidie aan Vereniging Kromstraat om het succesvolle project Kromstraat Kreatief in 2009 voort te zetten. Dit project draagt bij aan de positieve ontwikkeling van de Kromstraat.

Het project Kromstraat Kreatief richt zich vooral op het tegengaan van leefbaarheidproblemen, verbeteren van het imago van de straat en het verder bevorderen van de onderlinge contacten tussen bewoners en ondernemers in de straat. De vereniging Kromstraat wil met het voorzetten van de succesformule deze doelen bereiken. Daarom organiseert zij ook het komend jaar diverse culturele activiteiten als een kinderkunstproject, beeldende (amateur)kunstprojecten en theatervoorstellingen.

'Wethouder Lian Merkx: 'Door het project Kromstraat Kreatief wordt maar weer eens duidelijk dat je als betrokken bewoners zelf ook veel kunt bereiken als je de leefbaarheid in je straat wilt verbeteren. Want als gemeente kunnen en willen wij dat niet allemaal alleen realiseren'.

In de periode november 2007 t/m augustus 2008 heeft de vereniging het project Kromstraat Kreatief 1 met succes uitgevoerd. Dit heeft de Kromstraat onder meer Club Ciccionina en veel positieve publiciteit opgeleverd. Kromstraat Kreatief 2 start vanaf januari 2009.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft