Ingezonden persbericht


u heeft zojuist per ongeluk een verkeerde versie ontvangen van het persbericht met betrekking tot het fietspad Olburgen- Bronkhorst. Hierbij ontvangt u de correcte versie.



College stelt E 37.500,- beschikbaar voor Fietspad Olburgen-Bronkhorst

Het college van de gemeente Bronckhorst heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van E 37.500,- voor het openstellen van de dijk tussen Olburgen en Bronkhorst voor wandelaars en fietsers. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een lang gekoesterde wens van gemeente, provincie, Waterschap Rijn en IJssel en het Recreatieschap Achterhoek en Liemers om deze ontbrekende schakel in de langeafstandsroute tussen Wesel en Kampen (Hanzeroute LF3) in te richten voor fiets en wandelverkeer.

De fietsverbinding zal zorgen voor een directe verbinding tussen de veerpontjes Olburgen en Bronkhorst over de IJssel Door de fietsroute over de dijk te laten lopen zal de fietser het landschap directer beleven en wordt de betreffende Hanzeroute nog interessanter voor de fietser. Ook wordt het veiliger voor de fietser omdat deze zich niet hoeft te mengen in het autoverkeer.

De totale kosten voor realisering van dit project bedragen ruim E 1.000.000,- De bijdragen komen van het Recreatieschap Achterhoek en Liemers en het Waterschap Rijn en IJssel De provinciale subsidiebeschikking is reeds binnen. Daarnaast zal er een verzoek voor subsidie gedaan worden uit het Europees plattelandsontwikkelingsprogramma (EU/POP2)

Wanneer alle procedures gevoerd zijn, en de financiële toezeggingen binnen zijn, kan er medio 2009 gestart worden met de werkzaamheden.

Hengelo (Gld), 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --