Gemeente Delft

Samen Veiliger naar School

De Freinetschool in het Hof van Delft, de gemeente en de politie gaan de verkeersveiligheid rondom de school en op de schoolroutes verbeteren. Wethouder Anne Koning ondertekende hiervoor op maandag 15 december namens het college een convenant. Dat deed zij samen met vertegenwoordigers van Politie Haaglanden, de Freinetschool Delft en de Verkeerswerkgroep van deze Freinetschool.

Met het ondertekenen van het convenant 'Samen Veiliger naar School' beloven alle betrokken partijen een pakket van maatregelen uit te voeren. Dit zijn niet alleen infrastructurele maatregelen, maar ook maatregelen op het gebied van educatie, informatie, handhaving en mobiliteitsbeïnvloeding. Een voorbeeld van een te nemen infrastructurele maatregel is het verplaatsen van een voetgangersoversteekplaats op de Hugo de Grootstraat, zodat deze beter aansluit op de schoolroutes. Een voorbeeld van mobiliteitsbeïnvloeding is scholieren duidelijk maken dat ze veiliger kunnen fietsen via de Buitenwatersloot in plaats van de Hugo de Grootstraat.

Verkeersveiligheid van kinderen is een speerpunt in het gemeentebeleid. Het project 'Samen Veiliger naar School' biedt hiervoor een goede aanpak. Deze aanpak richt zich namelijk op samenwerking tussen alle partijen die bij de schoolomgeving zijn betrokken: school, ouders, buurtbewoners, gemeente en politie. Hierdoor ontstaat een breed gedragen pakket van maatregelen om de verkeerssituatie rond de school te verbeteren.

Noot voor de redactie (