Ingezonden persbericht




Minima krijgen energieservice aan huis

Het bestuur van de gemeente Bronckhorst geeft Stichting Collusie de opdracht het project 'Energieservice aan huis' uit te voeren en stelt daarvoor E 17.500,- beschikbaar. Energieservice aan huis is een project dat zich richt op het geven van energieadvies aan huishoudens met een laag inkomen. Deze krijgen op basis van dit advies een energiebox met energiebesparende materialen krijgen ter waarde van E 50,-

Energiebesparende materialen zijn spaarlamp, waterbesparende douchekop, tochtstrips, isolatiemateriaal voor CV-leidingen of radiatorfolie. Tegelijkertijd worden werkzoekende in de gelegenheid gesteld mee te draaien in dit project en zo leer- en werkervaring en sociale vaardigheden op te doen om zo door te kunnen stomen naar een betaalde baan. Dit project wordt gezamenlijk met de gemeenten Lochem en Zutphen uitgevoerd en zal twee jaar duren.

Vermindering CO2 uitstoot
Achterliggende gedachte van dit project is dat naar verwachting de energielasten de komende jaren verder zullen stijgen en daarmee ook de woonlasten. Om de huishoudens met een laag inkomen tegemoet te komen krijgen zij de kans om energiebesparende maatregelen te treffen. Daarnaast wordt hiermee de CO2 uitstoot verminderd en dat past in het klimaatbeleid dat de gemeente Bronckhorst nastreeft.

De kosten bedragen E 100,- per advies en energiebox. De gemeente zal samen met de stichting Collusie bekijken of er geschikte kandidaten zijn die in het kader van leerwerkplek tot energieadviseur kunnen worden opgeleid.

Hengelo (Gld), 17 december 2008.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --