Gemeente Sittard-Geleen


187_2008

PERSBERICHT

Begin 2009 cameratoezicht Markt Born

Sittard-Geleen, 16 december 2008 - Begin 2009 wordt camerattoezicht ingesteld op de Markt in Born. Sinds enige tijd speelt er een probleem rondom overlast die wordt veroorzaakt door rondhangende jeugd rond de Markt in Born. De gemeente stelt cameratoezicht in als preventieve maatregel om de overlast tot een minimum te kunnen beperken en om de overlastgevers direct te kunnen aanpakken. Het invoeren van cameratoezicht moet zorgvuldig, binnen de privacyregels en in goed overleg met de omwonenden en andere belanghebbenden gebeuren. Burgemeester Cox: 'We hebben ervoor gekozen om een flexibel camerasysteem in te zetten. De camera's zijn demontabel en kunnen dus heel gemakkelijk op andere plekken worden opgehangen, wanneer dat nodig is. Zo kunnen we het middel cameratoezicht optimaal benutten om de veiligheid in onze stad te vergroten.' Het cameratoezicht wordt voor één jaar ingesteld.

Tijdelijke oplossing

Om er voor te zorgen dat de overlast tot aan de komst van de camera's tot een minimum wordt beperkt en overlastgevers worden aangepakt, neemt de gemeente nu ook al een aantal maatregelen:


* Stadstoezicht wordt extra ingezet


* De politie gaat op verzoek van de gemeente door met hun extra intensieve inzet


* Het regionale vuurwerkproject, dat een samenwerking behelst tussen bureau Halt, politie en Stadstoezicht zal met nadruk op de markt in Born worden ingezet.

Alcoholverbod

Naast het instellen van cameratoezicht op de Markt in Born heeft het college ook besloten om het drinken van alcoholhoudende dranken in de directe omgeving van het gemeenschapshuis in Born te verbieden. Dit verbod geldt met ingang van 31 december 2008 (datum publicatie) voor de volgende straten: Prins Bisdomstraat, Mgr. Buckxstraat, Kerkstraat, Tuinstraat, Kapelweg, het kerkhof nabij de parkeerplaats, Graaf van Loonstraat, Muntstraat, Bartholomeusstraat, Tiendstraat, Hendrik van Leyenstraat, Parkweg (tussen rotonde en Kasteelhof) en Kasteelhof. Hiervoor heeft het college aanwijzingsbesluit vastgesteld in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (artikel 2.4.8. lid 1). Eenzelfde verbod is al langere tijd van kracht op de Markt in Born.


---




Gemeente Sittard-Geleen