Ingezonden persbericht


Amsterdam, 17 december 2008

Rapportage aan wethouder

BUREAU JEUGDZORG ZET STAP VOORUIT

Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) heeft 15 december 2008 haar eindrapportage over de Aanwijzing aangeboden aan Wethouder Lodewijk Asscher. Hoofdconclusie is dat de veiligheid van alle onder toezicht gestelde kinderen is gecheckt en in beeld is en dat BJAA grotendeels voldoet aan de gestelde eisen in de Aanwijzing.

Er zijn de afgelopen maanden meer dan twintig gezinsvoogden aangesteld, die momenteel worden ingewerkt en opgeleid. De gevraagde trainingen voor de Deltamethodiek zijn in volle gang. Vanaf half januari 2009 zullen alle gezinsvoogden in staat zijn om de Deltamethodiek toe te passen. Er zijn bij BJAA nog vacatures voor gezinsvoogd. Voor de kinderen zonder gezinsvoogd zijn tijdelijk ondersteunende medewerkers aangetrokken. BJAA zal vanaf 1 mei 2009 alle onder toezicht gestelde kinderen binnen de wettelijke termijn een gezinsvoogd kunnen toewijzen. De verwachting is dat het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) op 1 januari 2009 nog 23 meldingen zal hebben, waarvoor een Plan van Aanpak is opgesteld maar nog geen onderzoek is gestart. Een belangrijke oorzaak is het toegenomen aantal meldingen in het tweede halfjaar van 2008. De planning is dat BJAA zich vanaf 1 maart 2009 kan houden aan de wettelijke termijnen.

Dr. Leo Euser, interim-bestuurder/algemeen directeur a.i. van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam: "Deze stap vooruit is gezet dankzij de inzet van de medewerkers (gezinshoofden, werkbegeleiders en GZ-psychologen). We zijn blij dat de Wethouder deze inzet en dit resultaat herkent."

Wethouder Lodewijk Asscher heeft op 16 december 2008 tijdens een vergadering van de Regioraad aangekondigd BJAA een nieuwe Aanwijzing te zullen opleggen. Die Aanwijzing betreft de prestaties die BJAA in haar rapportage van 15 december 2008 toegezegd heeft te zullen leveren in 2009.

Wethouder Lodewijk Asscher, in de functie van portefeuillehouder Jeugdzorg van de stadsregio Amsterdam, heeft in een brief van 17 september 2008 aan Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) formeel een zogenaamde Aanwijzing gegeven. De reden hiervoor was de zorg van de Wethouder over de bedrijfsvoering van BJAA en over de veiligheid van kinderen, die onder toezicht zijn gesteld. Met de eindrapportage, die 15 december 2008 is aangeboden aan de Wethouder, rondt BJAA deze periode af. EINDE PERSBERICHT

----------


Ingezonden persbericht