Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 17 december 2008

PvdA enthousiast over plannen Stadionpark

De PvdA vindt de plannen voor een nieuw stadion en een vernieuwd stadionpark belangrijk om op Zuid flinke vooruitgang te boeken. Hillesluis, Sportdorp, Lombardijen, Vreewijk en Feijenoord zullen straks profiteren van honderden miljoenen die in het gebied gestoken worden en 1500 nieuwe banen. "Dit is een geweldige impuls voor het gebied, voor de bewoners en natuurlijk ook voor Feyenoord!" vindt PvdA-raadslid Matthijs van Muijen.

Het stadsbestuur heeft gekozen voor een locatie in de Maas in combinatie met het overkappen van spoorlijnen, waarbij het eiland van Brienenoord ontzien wordt. Daarmee is het oorspronkelijke voorstel - op aandringen van de PvdA - gewijzigd. De PvdA stelde behoud van de natuur op het eiland als een belangrijke voorwaarde.

De bereikbaarheid van het nieuwe stadion is ook belangrijk. Van Muijen: "Tienduizenden bezoekers moeten in korte tijd van of naar het stadion reizen. Een nieuwe metrolijn gaat dat mogelijk maken. Daarnaast moet vervoer over water en op de fiets optimaal worden. Zo krijgen we het milieuvriendelijkste stadion ter wereld."

De PvdA zal de uitwerking van de plannen op de voet volgen. "Het goede van dit plan is dat het niet alleen gaat om het stadion zelf, maar ook om de omliggende wijken en buurten en de Rotterdammers die daar wonen. Zo kunnen schoolkinderen straks iedere dag sporten in plaats van één lesuur in de week, gaan studenten van sportopleidingen stage lopen bij de sportverengingen en worden de sportvelden makkelijker bereikbaar vanuit Feijenoord en IJsselmonde dankzij het overkappen van het spoor," legt Van Muijen uit.

De PvdA vindt dat actieve betrokkenheid van bewoners, verenigingen, ondernemers en deelgemeente bij de uitwerking van dit plan van het grootste belang is. "Alleen in samenwerking met bewoners kan zo'n plan slagen," aldus Van Muijen.

Voor meer informatie

Matthijs van Muijen, 06-54954223

Winfred van den Bor
Beleidsmedewerker
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 2105, 06-22 207 541
wvdbor@stadhuis.rotterdam.nl