Ingezonden persbericht




oneworld verkoopt als eerste round-the-world-tickets online

Donderdag, 18 december 2008: oneworld® is de eerste binnen de reissector die online round-the-world-tickets van diverse luchtvaartmaatschappijen verkoopt met haar nieuwe tool voor het boeken van oneworld Explorer-tickets via het internet. Dat maakt oneworld tevens de eerste mondiale luchtvaartalliantie die al haar gepubliceerde tarieven te koop aanbiedt via het internet.

De nieuwe online boekingtool is nu beschikbaar via oneworld.com. De luchtvaartmaatschappijen die lid zijn van de alliantie zullen de tool ook toevoegen aan hun eigen websites of zullen links voorzien vanuit hun internetsites naar oneworld.com - op www.oneworld.com/ow/flight-info/plan-and-book-your-itinerary

oneworld Explorer behoort tot de meest populaire tickets ter wereld die meerdere luchtvaartmaatschappijen combineert. Het ticket biedt passagiers de mogelijkheid om rond de wereld te reizen met vluchten van elk van de tien luchtvaartmaatschappijen die bij oneworld zijn aangesloten en de nagenoeg twintig partners. Samen bedienen ze ongeveer 700 bestemmingen in ca. 150 landen.

Met de lancering van deze nieuwe internettool van oneworld kunnen de klanten of hun reisagenten voor het eerst een reis rond de wereld plannen én hun tickets online boeken en betalen.

Het systeem kent een aantal speciale eigenschappen die het voor de klanten erg eenvoudig maken om een reis rond de wereld te plannen met oneworld Explorer.

Wanneer ze hun reis uitstippelen - simpelweg door te klikken op de bestemmingen die worden getoond op de interactieve kaart van de alliantie - controleert het systeem automatisch de beschikbaarheid en geeft het alleen vluchten weer die nog vrije plaatsen hebben voor alle geselecteerde routes en data. Het gaat ook na of de reisweg voldoet aan alle regels en voorwaarden van het ticket. Vervolgens wordt ogenblikkelijk een tarief voor de reis voorgesteld.

Zodra de klanten hun reisschema hebben voltooid - die uit maximaal 16 sectoren kan bestaan - kunnen ze online betalen met een creditcard (zie opmerkingen) en alle details afdrukken. De e-tickets voor de hele trip worden dan via e-mail naar de klant gestuurd.

Commercial Vice President Nicolas Ferri van oneworld verklaarde: "De fantastische troeven en de flexibiliteit van onze oneworld Explorer-tickets worden nu gecombineerd met het comfort en de eenvoud van online planning, boeking en betaling. Dat versterkt de toonaangevende positie van oneworld en onze leden-luchtvaartmaatschappijen op het vlak van wereldreizen. We zijn verheugd dat we de eerste en de enige alliantie zijn - de eerste in de hele reissector - die dit niveau van comfort kan aanbieden aan haar klanten en reisagenten-partners. Dat vormt eens te meer een bewijs van onze vernieuwingsdrang."

lees verder
oneworld verkoopt als eerste round-the-world tickets online.2

Het project rond de boekingtool werd aangestuurd door Qantas, uit naam van alle maatschappijen van de alliantie. General Manager Sales en Distributie van Qantas, Rob Gurney, zei: "Met zoveel mogelijkheden van plaatsen die men kan bezoeken en trajecten die men kan kiezen, kan het proces van het plannen en boeken van een reis rond de wereld erg tijdrovend zijn, zowel voor onze klanten als voor onze salesmensen. Onze nieuwe, gebruiksvriendelijke tool voor online boeking en betaling vereenvoudigt de hele operatie. Dat bespaart de klanten heel wat tijd en biedt hen meer flexibiliteit bij het plannen van hun trips. De tool zal ook de kosten voor onze leden-luchtvaartmaatschappijen beperken en tijd vrijmaken voor de medewerkers die de reserveringen doen bij luchtvaartmaatschappijen en reisagenten. Tijd die kan worden besteed aan andere taken."

Anders dan andere round-the-world-tickets is het tarief van oneworld Explorer gebaseerd op het aantal continenten dat wordt aangedaan (drie tot zes), en niet op de afgelegde mijlen. Dat maakt het plannen en berekenen van reizen veel eenvoudiger en flexibeler. Het behelst vluchten in heel de wereld met alle leden-luchtvaartmaatschappijen en partners van oneworld.

Wie een échte reis rond de aarde wil maken, vindt zijn ticket alleen bij oneworld, de enige luchtvaartalliantie met leden in Zuid-Amerika, Australië en het Midden-Oosten.

Het ticket biedt veel flexibiliteit en waar voor zijn geld. Samen waren deze tickets vorig jaar goed voor het grootste stuk van de omzet van US$725 miljoen die door oneworld voor zijn leden-luchtvaartmaatschappijen werd verdiend met zijn alliantietickets en salesactiviteiten. Ongeveer 50.000 mensen kochten vorig jaar een oneworld Explorer-ticket voor een reis rond de wereld.

oneworld Explorer kan worden geboekt voor reizen in Economy, Premium Economy (indien beschikbaar), Business of zelfs First Class. Er kunnen ook frequent flyer-mijlen en tier status-punten mee worden verdiend. De prijzen vanuit de USA beginnen vanaf US$3.900, vanuit GB vanaf GBP1.349, vanuit landen in de eurozone vanaf EUR1.999, en vanuit Australië vanaf A$3.499, exclusief belastingen, kosten en toeslagen. Voor tarieven met vertrek vanuit andere landen en meer details kunt u terecht op www.oneworld.com/ow/air-travel-options/round-the-world-fares/oneworld-explorer#fare-estimate

De online boekingtool stoelt op oneworlds uitgebreide staat van dienst als het gaat om innovatie. Meer dan drie jaar geleden ging oneworld als eerste van de mondiale allianties links invoeren voor interline e-ticketing (IET) tussen alle leden van de groep. Dat bood de klanten de mogelijkheid om te reizen in de comfortabele wetenschap dat ze slechts één elektronisch ticket nodig hadden voor reizen waarbij een combinatie van leden-luchtvaartmaatschappijen van de alliantie was betrokken. Concurrerende allianties hebben pas onlangs links tot stand gebracht tussen hun eigen leden.

Opmerkingen

In eerste instantie zal de betaling van oneworld Explorer-trajecten die worden geboekt bij British Airways (meestal wanneer in de eerste sector wordt gevlogen met British Airways), nog steeds moeten worden verwerkt via een verkooppunt van British Airways in plaats van online.

De luchtvaartmaatschappij die de tickets uitgeeft voor het traject, zal op de pagina met de bevestiging van de reservering worden getoond, vooraleer de boeking is voltooid en er een betaling wordt gevraagd.

oneworld Explorer-sectoren in Premium Economy kunnen in deze fase nog niet online worden geboekt.

oneworld ontwikkelde de online boekingtool in samenwerking met Innovata, de wereldwijde marktleider in content management en content distribution op het vlak van reizen, en Amadeus, het globale distributiesysteem, dat ook de meeste leden-luchtvaartmaatschappijen van oneworld ondersteunt.

lees verder

oneworld verkoopt als eerste round-the-world tickets online.3

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen zoals American Eagle, het Zuid-Afrikaanse Comair, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Mexicana en haar dochteronderneming Click Mexicana worden in 2009 lid van de alliantie.

Deze luchtvaartmaatschappijen:

. Bedienen samen ca. 700 luchthavens in bijna 150 landen, met meer dan 9000 vluchten per dag.
. Hebben bijna 550 luchthavenlounges voor luxeklanten.
. Vervoeren ongeveer 320 miljoen passagiers per jaar.
. Stellen 250.000 mensen tewerk.

. Beheren bijna 2500 vliegtuigen.

. Generen jaarlijks meer dan 100 miljard dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige alliantie met leden uit Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Australië.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten de beschikking hebben over een groter routenetwerk, betere mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op de luchthavens.

oneworld haalde op de 2008 World Travel Awards voor het zesde opeenvolgende jaar de titel van 's werelds meest vooraanstaande luchtvaartalliantie binnen.

{0>For further media information, contact:Voor meer media-informatie kunt u contact opnemen met: . {0>oneworld media representative Belgium and Netherlands Ocky Wiemeyer, on +31 20 715 5330, at ocky@wieco.nlOcky Wiemeyer, oneworld-persvertegenwoordiger voor Nederland, telefoon +31 20 715 5330; e-mail ocky@improve-network.com . {0>oneworld Vice-President Corporate Communications Michael Blunt, on +44 7711 997487, at mblunt@oneworld.comMichael Blunt, Vice-President Corporate Communications van oneworld, telefoon +44 7711 997487; e-mail mblunt@oneworld.com


---- --