Ingezonden persbericht


Persbericht PVDA

JACQUES MONASCH START BEL-ACTIE
Partijleiding PvdA laat het afweten in lijsttrekkerstrijd

AMSTERDAM, 17-12-2008 - Jacques Monasch, kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA in Europa, is gisteren gestart met een bel-actie om PvdA-leden er op te wijzen dat ze deze week mogen stemmen voor de PvdA lijsttrekker bij de komende Europese verkiezingen. De partij heeft zijns inziens niet genoeg gedaan om de leden van deze raadpleging op de hoogte te brengen.

Het Partijbestuur plaatste deze ochtend een advertentie op de voorpagina van de Volkskrant om de leden zonder mailadres te informeren. Monasch: "Dat is een mooi begin, maar er is meer nodig. Vorige week heb ik ze al gevraagd om bijvoorbeeld een brief te sturen naar alle leden. Niet alle leden hebben een mailadres, en niet alle leden lezen de Volkskrant"

Samen met enthousiaste campagnevrijwilligers startte Monasch daarom gisteren zelf met bellen. "Wouter Bos en Lilianne Ploumen of de andere leden van het partijbestuur zijn welkom om mee te komen bellen, ik weet dat ze vanavond hun kerstdineetje vieren, maar misschien kunnen ze daarvóór een paar uurtjes de handjes uit de mouwen steken."

Het vergroten van de opkomst is de belangrijkste reden voor deze bel-actie. Monasch: "Als de opkomst lager is dan 15%, en dat is een reëel gevaar, wordt de raadpleging ongeldig verklaard en beslissen de congresafgevaardigden." Het meerendeel van de negenhonderd mensen die tot nu toe gebeld zijn door het campagneteam van Jacques Monasch, was niet op de hoogte van de ledenraadpleging.

De groep van Monasch heeft tot vrijdag 12.00 uur de tijd, dan sluiten de stembussen.

Meer informatie:
Maud van de Wiel
Campagneleider Jacques Monasch
06 4157 1818
www.jacquesmonasch.nl



Ingezonden persbericht