Gemeente Sittard-Geleen


186_2008

PERSBERICHT

Sittard-Geleen zet eerste stap naar combinatiefuncties

Sittard-Geleen, 16 december 2008 - Het college van burgemeester en wethouders heeft inngestemd met de invoering van de combinatiefuncties in Sittard-Geleen. In de komende jaren komen er dertien combinatiebanen om de doelstellingen uit de landelijke Impuls brede scholen, sport en cultuur uit te werken. De medewerkers die deze functies zullen gaan vervullen komen via een aparte Stichting in dienst bij Partners in Welzijn. 'Deze nieuwe impuls zal een belangrijke uitwerking hebben in het aanbod rond cultuur en sport in het onderwijs en in het vrijwilligerswerk', aldus wethouder Berry van Rijswijk (cultuur en onderwijs).

Een combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever en tegelijkertijd te werk gesteld wordt in of ten behoeve van twee werkvelden bijvoorbeeld onderwijs-cultuur, sport-onderwijs, enzovoort. Het gaat om functies voor vier jaar, met name op uitvoerend en ondersteunend niveau met als werkgebieden onderwijs, sport en cultuur. In 2008 zijn reeds twee combinatiefuncties ingevuld op het gebied van sport en onderwijs. Dit wordt in 2009 verder uitgebreid naar acht formatieplaatsen oplopend naar dertien formatieplaatsen in 2012. Diverse professionele organisaties op het gebied van onderwijs (schoolbesturen primair onderwijs en voortgezet onderwijs), sport (Sportstichting), cultuur (Muziekschool, Biblionova, het Laagland en Het Domein) en welzijn (Partners in Welzijn), worden betrokken bij de opzet en uitwerking van de combinatiefuncties. De uitwerking zal concreet plaatsvinden op stadsdeelniveau waarbij wij onze lokale verenigingsleven mee kunnen ondersteunen.

De belangrijkste doelen en ambities zijn uitbreiding van het aantal brede scholen met sport- en cultuuraanbod, versterking van sportverenigingen, stimuleren van sporten en bewegen en beoefening van kunst- en cultuuractiviteiten. Kortom; verbindingen tot stand brengen tussen onderwijs, sport en cultuur om elkaar te versterken.

Begin 2009 wordt de Stichting Combinatiefuncties naar verwachting officieel opgericht. Daarna wordt per stadsdeel samen met inwoners, verenigingen en onderwijs een activiteitenprogramma opgesteld op basis van aangegeven behoeften en kansen. Er wordt samenwerking gezocht en aangehaakt op bestaande activiteiten van het project Buurt, Onderwijs en Sport (BOS), het jeugd- en jongerenwerk, onderwijs en cultuur. Wethouder Ruud Guyt (sport): 'Vandaag is gestart met de eerste activiteit Sportkix, zoals het BOS-project in onze gemeente heet. En er zullen in 2009 nog meer activiteiten volgen'.

De kosten voor het totale project (vier jaar) zijn ruim 3 miljoen euro, waarvan 2 miljoen van het Rijk en de Provincie Limburg. De overige middelen worden opgebracht door de gemeente Sittard-Geleen en de betrokken partners. In 2008 zijn de vier grote steden in Limburg (Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen en Venlo) begonnen met de invoering van combinatiefuncties.


---




Gemeente Sittard-Geleen