Partij van de Arbeid

Den Haag, 17 december 2008

Vragen van de leden Kalma en Eijsink (beiden PvdA) aan de ministers van BZK, Defensie en OCW

over de benoeming van een nieuw lid in de Raad van Bestuur van TNO


1. Hebt u kennis genomen van het artikel "Defensie en TNO ruziën over het salaris van ex-admiraal" in de Volkskrant van 16 december 2008?


2. Kunt u bevestigen dat de minister van Defensie de heer Kelder wil voorgedragen als nieuw lid van de raad van bestuur van TNO, maar dat onenigheid over salariëring de benoeming vertraagt?


3. Gelden er salarismaxima voor bestuur en directie van TNO? Zo ja welke en hoe wordt naleving geborgd?


4. Wat is de stand van zaken met betrekking tot het opnemen van een anticumulatiebepaling in de Uitkeringswet Gewezen Militairen, zoals aangekondigd door de minister van BZK in antwoord op Kamervragen van 20 augustus 2007?


5. Deelt u de mening van de fractie van de Partij van de Arbeid dat een dergelijke beperking van de cumulatie van inkomens uit vroegere en huidige dienstbetrekking erg gewenst is gezien het carrièreverloop van hooggeplaatste militairen na het beëindigen van hun dienstbetrekking bij Defensie? Zo ja, wanneer verwacht u het probleem van ongewenste cumulatie in deze regeling onmogelijk gemaakt te hebben?


6. Kunt u aangeven of er binnen de overheid meer regelingen bestaan voor vervroegde uittreding, die ruimte laten voor cumulatie van inkomen uit vroegere en huidige dienstbetrekking boven het normsalaris? Wilt u overwegen ook deze regelingen aan te passen?

Persvoorlichting Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid Plein 2
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
T 070 318 2694
E s.boting@tweedekamer.nl