Gemeente Tilburg

Nummer
2008496SE
Datum
17 december 2008

Eerste weekend kerstpendel succesvol

Kerstwandeling Stadsgidserij valt goed in smaak

Het eerste weekend dat de kerstpendel tussen Tilburg en Turnhout reed, was een groot succes. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal passagiers op zaterdag verdubbeld, terwijl de zondag een stijging van 35% laat zien. Frans-Jan Lathouwers, directeur VVV Tilburg: "We zijn zeer tevreden met dit resultaat. Dit belooft ook veel goeds voor de komende twee weekenden, dan rijdt de bus ook."
Kerstwandeling Stadsgidserij
De stijging is volgens Lathouwers enerzijds het gevolg van de bekendheid van het publiek met de kerstpendel. Op zondag speelt volgens hem ook de speciale stadswandeling van de Stadsgidserij een rol: "Om 11.00 uur staan de stadsgidsen klaar bij de Fontys Kapel aan de Bisschop Zwijsenstraat. Zij nemen geïnteresseerden mee voor een wandeling met als thema "Oud en Nieuw". De gratis wandeling begint bij de Fontys Kapel, waar verhalenvertelster Evelien Holster een prachtig kerstverhaal vertolkt. Daarna trekken de wandelaars de binnenstad in. De wandeling eindigt na ongeveer anderhalf uur in de NWE Vorst. ´Een absolute aanrader´, volgens de wandelaars. Ook op zondag 21 en zondag 28 december organiseert de Stadsgidserij deze bijzondere wandeling. Vol is vol
De gratis kerstpendel rijdt nog de komende twee weekenden. Reserveren hoeft niet, de bussen rijden volgens het principe vol is vol. De eerste 100 passagiers in Turnhout en Tilburg ontvangen een tasje met informatie over de stad waar ze heengaan.

Gemeente Tilburg