Koopleger op zoek naar eerlijke kerstcadeaus in Amsterdam


stoere vrouwen duiken winkels in met vragen naar hoe eerlijk de cadeaus zijn

AMSTERDAM, 20081216 -- StoereVrouwen houden van shoppen en genieten, maar willen ook dat alles in de winkel goed is voor mens, natuur en dier. Daarom zal op 17 december 2008, vanaf 13.30 tussen Dam en Waterlooplein een koopleger van StoereVrouwen het centrum van Amsterdam onveilig maken. Missie: mooie én eerlijke kerstcadeaus opsporen.

Gekleed in legergroene kleding, roze pumps, roze baretten op het hoofd en knalroze winkelmandjes aan de arm marcheren de StoereVrouwen naar de winkels om daar wereld-verbeterend inkopen te doen. Boodschap is dat er onder jonge, stoere vrouwen een groeiende wens naar eerlijke kerstcadeaus zijn. Grote winkelketens mogen hier wel wat meer oog voor hebben.

Winkeliers met biologische, eerlijke en diervriendelijke cadeaus kunnen zich verheugen op een bezoek van het koopleger. De StoereVrouwen laden graag hun manden vol. Winkeliers die weinig verantwoords te bieden hebben, mogen óók blij zijn met een bezoek van het koopleger. De StoereVrouwen inspireren graag tot een beter assortiment en komen een volgende keer terug om ervan te genieten.

StoereVrouwen is een initiatief van Wonder, een stichting die plezier maakt met de samenleving. Rond lastige maatschappelijke onderwerpen realiseert Wonder vrolijke, grappige en mooie initiatieven.