Telecombinatie introduceert nieuw winkelconcept


Laagdrempeligheid en service in snel veranderende productgroep

ALPHEN AAN DEN RIJN, 20081217 -- Telecombinatie, inkooporganisatie actief in de telecombranche introduceert vandaag haar nieuwe winkelconcept bij Bakker Dijk in Alkmaar. Met dit nieuwe concept wil Telecombinatie haar merkbeleving meer inhoud geven en tegelijkertijd de eigenheid van haar verschillende dealers waarborgen.

Telecombinatie heeft sinds de oprichting in 1995 een vlucht genomen, dankzij haar sterke centrale inkoopkracht en uitgebreide dealer services, waaronder een marketing, IT-, en trainingsprogramma. De dealers van Telecombinatie verkopen een breed assortiment telecomproducten met bijpassende accessoires op gebied van mobiel, data en vastnet. Inmiddels heeft Telecombinatie een netwerk van 150 zelfstandige dealers, waaronder ruim 70 retailoutlets.

"De meerwaarde die we als telecom-organisatie aan onze dealers kunnen bieden, in aanvulling op en onderscheidend van wat men op internet doet, is door hen te ondersteunen met het lanceren van een nieuw winkelconcept", aldus Xander de Rijk, algemeen directeur van Telecombinatie. "We maken hierin gebruik van iedere unieke identiteit van onze ondernemers en creëren een duidelijke familierelatie tussen de verschillende winkels. We benutten de laagdrempeligheid van de locale focus om klanten op hun gemak te stellen in een productgroep die snel verandert en veel vragen oproept. We maken het persoonlijke zichtbaar en voelbaar in de shops. Met andere woorden: we willen dat de klant zich "thuis" voelt in Telecomland. Wanneer het nou gaat om het begeleiden van klanten in het maken van een keuze op het gebied van Telecom of om het serviceniveau wat hoog, laagdrempelig en persoonlijk is. Daarom kan de klant in onze winkel ook ter plaatse zijn mobiel laten repareren. Technologie is immers niet alleen bits en bytes, maar ook persoonlijke service. "

"Ook wij zien als langdurige speler op de Telecommarkt in Alkmaar dat de markt volwassener is geworden" , vertelt Menno Bakker van Bakker Dijk. "Met agressiviteit en prijserosie gaat men het niet meer maken. Wij zien in het ter plaatse bieden van een serviceconcept van Telecombinatie een meerwaarde. Telecombinatie laat ons als winkelier in onze waarde wanneer het gaat om verkoopexpertise. Bovendien zijn zij ook onmisbaar bij het succesvol maken van deze pilot op het gebied van marketing en ondersteuning. Wij vinden het ook belangrijk dat ons lokale gezicht behouden blijft, we zijn immers al 60 jaar een bekende specialist in Alkmaar. Eerst op het gebied van bruin- en witgoed, maar de laatste 15 jaar ook op het gebied van Telecom."

Over Telecombinatie:
Telecombinatie, één van de marktleiders in Nederland op het gebied van inkoop in de telecombranche is opgericht in 1995. Het bedrijf werkt samen met etail-, retail- en businessrelaties en bemiddelt tussen dealers, netwerken en hardwareleveranciers. Door gebruik te maken van de mantelovereenkomsten en diensten van Telecombinatie krijgen de dealers optimale leveringsvoorwaarden en kostenvoordelen. Daarnaast biedt Telecombinatie haar dealers uitgebreide services, waaronder een marketing, IT-, en trainingsprogramma en een up-to-date kenniscentrum. Alle dealers van Telecombinatie verkopen telecomproducten met bijpassende accessoires op gebied van mobiel, data en vastnet.
Telecombinatie heeft een netwerk van 150 zelfstandige dealers, waaronder ruim 70 retailoutlets. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn.

Meer informatie over Telecombinatie is beschikbaar op: www.telecombinatie.nl.





Telecombinatie