Linda. zet feiten op een rij over feestpakketten voor voedselbank


NAARDEN-VESTING, 20081217 -- In de media zijn berichten opgedoken dat sommige mensen die aangesloten zijn bij de Voedselbank niet het volledige feestpakket van LINDA. magazine hebben mogen ontvangen. De LINDA.-redactie vindt dat heel vervelend, want heeft met veel energie en de beste bedoelingen alle gezinnen die aangesloten zijn bij de Stichting Voedselbanken Nederland een extraatje in de decembermaand gegund.

Dankzij The Body Shop, Bruna, Bruynzeel, Vandyck, Hasbro, Hunkemöller, Makro, L'Oréal Paris, RCV en La Vie en Rose zijn 14.000 boeken, 14.000 spelletjes, 14.000 sets kleurpotloden, 14.000 fotolijstjes of kussentjes, 14.000 DVD's, 14.000 handdoekjes, 14.000 zonnebrillen, 14.000 zeepjes, 14.000 cadeaus van Hunkemöller van mooie lingerie tot een lekkere badjas, 14.000 stuks make-up en 14.000 LINDA.'s bij elkaar gebracht en gedoneerd aan de Stichting Voedselbanken Nederland. In het distributiecentrum in Rotterdam heeft de LINDA.-redactie samen met vrijwilligers van de Voedselbank zelf 2000 tassen met cadeautjes ingepakt. De andere goederen zijn naar de verschillende vestigingen van de Voedselbank gegaan. In het verspreidingsproces blijkt nu dat een aantal pakketten niet meer volledig is en er in een aantal gevallen producten zijn toegevoegd die niet door LINDA. en partners zijn verstrekt.

Over de feestpakketten, die bedoeld zijn om families die moeten rondkomen van 250 euro in de maand -naast hun wekelijkse voedselpakket- iets extra's cadeau te doen, zijn op de redactie gelukkig ook veel positieve reacties binnengekomen. Jan Eggens, voorzitter van de Voedselbank in Hardenberg die erover dacht om de pakketten niet te distribueren, heeft inmiddels besloten de feestpakketten toch uit te delen. LINDA. magazine is heel blij met de omvang die het project heeft gekregen en het grote aantal enthousiaste vrijwilligers dat zich hiervoor heeft ingezet.





Weaver PR