Succesvolle kunstveiling ten bate van peoples trust


Veel belangstelling voor werk Carry van Delft

VLAARDINGEN, 20081217 -- De Vlaardingse kunstenaar Carry van Delft schilderde vijftien doeken, Arnold van der Lee uit het Noord-Hollandse De Rijp fietste vanuit Nederland naar Nepal. Hun gezamenlijke actie, en die van nog een aantal anderen, leverde een fors bedrag op waarvan in Nepal een nieuwe school wordt gebouwd voor opvang en nazorg aan slachtoffertjes van kinderprostitutie.

Afgelopen week werden op initiatief van kunstenaar Carry van Delft vijftien van haar kunstwerken geveild. Bij elk schilderij schreef ze bovendien een bijpassend gedicht dat tijdens de veiling door haar werd voorgedragen en door de aanwezigen bijzonder werd gewaardeerd. In gebouw 'De Eendenkooi' in Zoeterwoude werden uiteindelijk vijf doeken verkocht en samen met de fietstocht van Arnold van der Lee leverde dit een bedrag op van maar liefst 20.000 euro.

Dit bedrag wordt door Seva Network Foundation verdubbeld en hiervan zal in Nepal een school worden gebouwd voor de opvang en begeleiding van misbruikte jonge meisjes. Arnold van der Lee gaat met de burgemeester van zijn woonplaats De Rijp en in gezelschap van Carry van Delft over een jaar naar Nepal. Daar zullen ze worden ontvangen door de Nepalese minister van Onderwijs om samen de nieuwe school te openen die mede door hun inzet kan worden gerealiseerd.

In 2007 werd Carry van Delft getroffen door een televisieprogramma van Ivo Niehe waarin hij aandacht besteedde aan het werk van de Stichting Peoples Trust. Deze organisatie zet zich al twintig jaar in om samen met de Indiase overheid jonge ontvoerde meisjes te bevrijden uit de bordelen en ze daarna op te vangen.
Om de kinderen een kans te bieden op een betere toekomst worden ze na hun bevrijding uit de gruwelijke sekshuizen opgevangen en begeleid en wordt hen onderwijs aangeboden. Een nieuwe school in Nepal betekent dan ook het startsein voor een nieuw leven.





carry van delft