TrendCall speelt in op de kredietcrisis door gratis tegoed te bieden


De kredietcrisis raakt Europa in volle omgang. Naar aanleiding hiervan biedt TrendCall consumenten de mogelijkheid om gratis beltegoed te verdienen voor elke minuut dat zij gebeld worden

AMSTERDAM, 20081217 -- Vanaf november 2008 ging de kredietcrisis in een toenemend aantal landen over in een recessie. Aangezien de toekomstige ontwikkelingen hiervan nog steeds onvoorspelbaar zijn, speelt TrendCall hierop in met het nieuwe product Freerider. Deze innovatieve dienst is een service van TrendCall, specialist in vaste en mobiele internationale telefonie. Gebruikers van TrendCall Freerider verdienen in Nederland op binnenkomende gesprekken namelijk gratis 7 Eurocent per minuut.

Gevolg van de kredietcrisis

`Gratis' is populairder dan ooit geworden door de kredietcrisis. De economische omstandigheden waar consumenten mee geconfronteerd worden, dwingen hen om bewuster te gaan leven. Telecomuitgaven staan traditioneel in de top drie van kostenposten. Mobiel bellen is allang geen luxe meer, dus de consument wil daar in principe niet op besparen. Door de consument te laten verdienen op inkomende gesprekken biedt Trendcall Freerider een uitkomst om toch te besparen op deze kostenpost. Slimme consumenten verbruiken alleen het gratis opgespaarde tegoed waardoor hun mobiele telefoonkosten nihil blijven.


Innovatieve technologie

TrendCall beschikt over de mogelijkheid om Trendcall Freerider gebruikers gratis tegoed aan te bieden. Dit is mogelijk doordat zij de uitgaande gesprekken goedkoper inkopen. Via een door TrendCall ontwikkeld 'Least Cost Routing' algoritme zullen de TrendCall switches op het moment dat een klant een nummer draait razendsnel het actuele goedkoopste tarief zoeken en dan pas verbinden, in plaats van de standaard route met bijbehorende tarieven te volgen. TrendCall realiseert hierdoor kostenreducties zonder kwaliteitsverlies.


Gratis bellen

De gemiddelde Nederlander belt ongeveer 300 minuten per maand. Dit betekent dat zij ook gemiddeld 300 minuten gebeld worden. Trendcall Freerider gebruikers ontvangen per minuut dat zij gebeld worden 7 Eurocent gratis beltegoed. De gemiddelde Nederlander verdient zo dus elke maand ruim
20 Euro gratis beltegoed.


Altijd het laagste tarief, ook in het buitenland

Voor klanten die veel in het buitenland verblijven is er bij Trendcall Freerider een speciale buitenlandmodule beschikbaar. Gebruikers van Trendcall FreeRider bellen binnen de EU voor de helft van het reguliere Eurotarief. Op alle netwerken in alle EU landen is het Trendcall FreeRider tarief voor het ontvangen van gesprekken slechts 14 Eurocent per minuut terwijl dit bij de andere providers op 28 Eurocent per minuut ligt. Dit tarief geldt ook buiten de EU in circa 40 andere landen. Bij het grootste deel van de providers betaalt de consument voor zelf bellen vanuit de EU al zo'n 55 Eurocent per minuut. Het Trendcall FreeRider tarief voor zelf bellen vanuit de EU bedraagt maar 28 Eurocent per minuut.


Over TrendCall

TrendCall is een telecombedrijf gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor goedkoop mobiel
internationaal bellen, data en vast bellen. Met name mensen die veel internationaal bellen en mensen die veel gebeld worden zijn met TrendCall goedkoper uit. De abonnementen van TrendCall kenmerken zich door een combinatie van gunstige internationale tarieven en een korte opzegtermijn. TrendCall verkoopt oplossingen voor mobiel bellen, vast bellen, calling cards en mobiel dataverkeer.





Ingezonden persbericht