Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 17 december 2008

100.000e I amsterdam Card voor bezoekers
Amsterdamse citycard steeds populairder

Op 17 december is rond de middag de 100.000e I amsterdam Card in gebruik genomen. Nog niet eerder werden er in één jaar tijd zoveel verkocht. De gelukkige was Carmen Navarro Navarro uit Madrid die met haar gezin een bezoek bracht aan de tentoonstelling Heilig Vuur in De Nieuwe Kerk. Zij werd in het zonnetje gezet door medewerkers van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB). Wendy Sieger, ATCB-productmanager van de I amsterdam Card, verraste haar met VVV-irischeques en Dinerbonnen ter waarde van E 250.

Sinds de invoering in 2003 blijft de I amsterdam Card aan populariteit toenemen. Vooral buitenlandse bezoekers maken veel gebruik van de Amsterdamse citycard die zowel veel prijsvoordeel als keuzevrijheid en gebruiksgemak biedt. Onderzoek gaf dit jaar aan dat bezoekers de I amsterdam Card waarderen met een dikke acht (8,2). In 2009 neemt het aanbod van gratis attracties en kortingen opnieuw toe, waardoor ATCB verwacht dat ook veel Nederlandse bezoekers de citycard tijdens een weekendje Amsterdam zullen aanschaffen. Bovendien zijn volgend jaar vrijwel alle grote exposities van het themajaar Amsterdam Art City met de I amsterdam Card gratis of met een kleine toeslag te bezoeken.

Gratis naar 27 musea

De I amsterdam Card bestaat uit een zogeheten smartcard, een vervoersbewijs en de I amsterdam Card Guide, een pocketgids met informatie in zes talen. De consument kan kiezen uit een Card voor 24, 48 of 72 uur. Hiermee kunnen de 27 deelnemende musea gratis worden bezocht. Ook kan men gratis gebruik maken van het openbaar vervoer van het Gemeente Vervoer Bedrijf (GVB) in Amsterdam, een gratis rondvaart maken door de grachten en met 50 procent korting parkeren op vier P&R-terreinen aan de rand van Amsterdam. Bovendien ontvangen kaarthouders 25 procent korting bij attracties en in restaurants. ATCB werkt in de I amsterdam Card samen met het GVB, dienst Parkeergebouwen Amsterdam, het toeristische bedrijfsleven, de culturele sector en bedrijven in horeca en winkelsector.



Ingezonden persbericht