Ingezonden persbericht


LogMeIn levert gemakkelijke en veilige ondersteuning via iPhone en iPod touch

Amsterdam, 17 december 2008 - Mobiele bellers en IT service providers kunnen nu op hun computers werken via Apple(TM) iPhoneTM en iPod(TM) touch. Dit is mogelijk door LogMeIn Ignition. De applicatie is nu te downloaden via de iTunes(TM) App Store voor ¤ 23,99.

Met één klik op de iPhone of iPod Touch kunnen klanten verbinding krijgen met hun computer en ermee werken alsof ze direct achter het computerscherm zitten. LogMeIn Ignition for iPhone and iPod touch verbindt met desktops en laptops waarop LogMeIn Free, LogMeIn Pro of LogMeIn IT Reach zijn geïnstalleerd. Het kan worden gebruikt voor Windows-gebaseerde en Apple computers*.

'Wat onze klanten het meest waarderen aan LogMeIn is het gemak waarmee je het installeert en direct kunt gebruiken. De veiligheid van onze software wordt ook zeer op prijs gesteld. LogMeIn Ignition combineert onze gemakkelijk te gebruiken service en de goede gebruikerservaringen van de iPhone en iPod touch', aldus Kevin Farrell, vice president en general manager, Digital Living, LogMeIn. 'Nu kunnen iPhone en iPod touch gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot belangrijke progamma's of dossiers op hun, met Internet verbonden, computers waar LogMeIn op is geïnstalleerd. Dit is mogelijk via een gecodeerde en beveiligde verbinding. Wij geloven dat het de gemakkelijkste manier is om mobiel te werken.'

LogMeIn Ignition bèta tester, Neil Shapiro, president of EFriends Inc.: 'Ignition blijkt de beste oplossing om mijn iPhone 3G te verbinden met mijn Mac en PC computers. De ervaring leert dat geen enkel ander programma zo snel, zo gemakkelijk in gebruik en in het algemeen zo betrouwbaar is als LogMeIn. Door deze oplossing kan ik toegang krijgen tot mijn computer tijdens het reizen en voegt het mogelijkheden toe aan mijn computervaardigheden.

De belangrijkste toepassingen van LogMeIn Ignition voor iPhone en iPod Touch zijn onder andere:
* Snelle en veilige toegang tot de computer op afstand: Met LogMeIn Ignition is het mogelijk om inlog informatie veilig op te slaan. Hierdoor is er minder tijd nodig om toegang te krijgen tot de PC's en Mac(TM) computers via een iPhone en iPod touch. Ignition levert via 256-bit SSL codering en gepatenteerde technologie voor directe, point-to-point verbindingen, optimale snelheid, vertrouwde beveiliging en betrouwbare prestaties.
* Gemakkelijk te installeren: Zelfs de niet-technische gebruiker kan op afstand toegang krijgen tot zijn computer met behulp van LogMeIn Ignition. Er is geen sprake van firewall settings die geüpdate moeten worden, geen poorten die geopend of omgezet moeten worden en er is geen vraag naar statische IP-adressen. Ignition voorziet in een simpele verbinding zonder IT-onderbrekingen.
* Gemakkelijk in gebruik: Een volledig touchscreen met daarop een toetsenbord en een zoom- en scrollmogelijkheid zorgt ervoor dat mensen kunnen werken alsof ze direct achter hun computer zitten. Daarnaast zijn er opties om het gebruik te optimaliseren van het op afstand verbinden en beheren van de computer. Deze opties zijn bijvoorbeeld het 'op slot doen' van het toetsenbord op afstand, het scherm van de computer uitdoen en de schermresolutie beheren.

Beschikbaarheid
LogMeIn Ignition voor iPhone en iPod touch is direct beschikbaar. Het is eenmalig met korting te krijgen voor de prijs van ¤ 23,99. LogMeIn Ignition is te verkrijgen via de iTunes App Store. Voor meer informatie: http://www.logmein.com/Ignition/iPhone/?lang=nl

*Apple Mac computers alleen compatibel met LogMeIn Free

Over LogMeIn, Inc.
LogMeIn is een toonaangevende leverancier van on-demand remote connectivity-oplossingen voor mobiele operators, het MKB, IT-dienstverleners en consumenten. LogMeIn-producten worden 'on-demand' aangeboden en zijn toegankelijk via een webbrowser. De LogMeIn reeks bestaat uit LogMeIn Free(TM), LogMeIn Pro(TM), LogMeIn Ignition(TM), LogMeIn Rescue(TM), LogMeIn IT Reach(TM), LogMeIn Backup(TM), RemotelyAnywhere(TM) en LogMeIn HamachiTM. LogMeIn is gevestigd in Woburn, MA (USA) en heeft Europese vestigingen in Amsterdam en Boedapest. http://www.LogMeIn.nl.

BlackBerry, Windows, Symbian and Apple related trademarks, names and logos are the exclusive trademarks and properties of Research In Motion Limited, Microsoft Corporation, Symbian Software Limited, and Apple, Inc., respectively, and are registered and/or used in the U.S. and countries around the world.