Eerste online woningveiling in Limmen


LIMMEN, 20081126 -- Op 17 december zal de eerste vrijwillige online woningveiling van een huis aan de Burgemeester Bosmalaan in Limmen plaatsvinden. De veiling wordt georganiseerd door Hopman ERA Makelaars uit Heiloo. Er zal gebruik worden gemaakt van het unieke online veilingsysteem van Bieden en Wonen. Bieden en Wonen is een veilinghuis voor het online aan- en verkopen van woningen.

Rick Hoogervorst, directeur van Hopman ERA Makelaars in Heiloo, ziet volop nieuwe mogelijkheden voor de woningmarkt: "Onder andere door de teruglopende economie en het afgenomen consumentenvertrouwen is de woningmarkt enigszins op slot geraakt. Het systeem van veilen is een transparante verkoopmethode, die de markt weer op gang kan brengen. Het vrijwillig online veilen van woningen verschilt op twee essentiële punten van die traditionele aanpak: enerzijds is de prijsbepaling transparant en online, anderzijds kunnen meerdere geïnteresseerden tegelijkertijd bieden. En de verkoper heeft zekerheid wanneer
de transactie plaatsvindt, namelijk op de veilingdatum. Het nieuwe initiatief zal zorgen voor een verbeterde doorstroming op de woningmarkt."

De koper kan zich gewoon op de gebruikelijke wijze oriënteren. Er zal op zaterdag 6 december voor geïnteresseerden een kijkdag worden georganiseerd. Het huis kan ook - eventueel samen met een aankoopmakelaar - normaal worden bezichtigd en men kan een taxatie en bouwtechnische keuring aanvragen. Bovendien heeft de koper gewoon het recht op een ontbindende voorwaarde voor de financiering en de wettelijke drie dagen bedenktijd.

De online verkoop staat onder toezicht van notaris Mr. A. Demaret (Actus Notarissen) en veilingmeester Drs. E.J. van Hellenberg Hubar. Zie voor meer informatie over Bieden en Wonen: www.biedenenwonen.nl.





Ingezonden persbericht