Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

College Berkelland houdt inforonde op woensdag 17 december in Borculo

Het college bezoekt op 17 december de kern Borculo. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in `Berkel Palace' aan de Hambroekweg 9 in Borculo. De avond begint om 19.30 uur. Inwoners van Borculo zijn van harte welkom. Niet alleen om te luisteren, maar vooral om actief mee te doen aan de discussies.

Thema's

Ook op deze infoavond willen de bestuurders met Borculoërs over de vier gemeentebrede thema's praten. Dat zijn: woningbouw en ruimte, verkeersveiligheid en bereikbaarheid, dienstverlening en klantbenadering en het ideale dorpshart. De thema's worden aan de hand prikkelende stellingen aan de inwoners van Borculo voorgelegd.

Stellingen

We noemen enkele van deze stellingen:

Jongeren willen in Borculo blijven wonen, hierbij is het belangrijk dat de woningen in eigen beheer kunnen worden gebouwd.
* Onze gemeente moet goed op de toeristische kaart van Nederland komen te staan, hiervoor is het belangrijk dat we grote evenementen binnenhalen.

* De ondernemers moeten gezamenlijk een parkeergarage onder de Veemarkt realiseren

* De verbinding tussen het centrum en de Lichtenhorst is dringend noodzakelijk, maar eerst moeten de lege gaten in het centrum worden opgevuld

* Borculo heeft dringend behoefte aan hoogwaardige verblijfsaccommodaties

* Een gemeentehuis op één centrale plek (Borculo) bevordert efficiënter werken van ambtenaren en dat komt ten goede aan de dienstverlening.

In het programma is verder ook ruimte voor actuele onderwerpen. De avond wordt ingeleid door een bestuurder. Het college streeft ernaar voltallig aanwezig te zijn. De inforonde is dan ook niet bedoeld als besluitvormingsavond of klachtenbijeenkomst, maar als een bijeenkomst waar gesproken wordt over verschillende gemeentelijke thema's die voor de inwoners belangrijk zijn.

Uitgebreide infoavond

Het idee voor de uitgebreide informatieronde is ontstaan na de eerste bijeenkomst met het bevolkingspanel. In de periode vanaf november 2007 tot en met december 2008 bezoekt het college de zeven kleine kernen en de vier grote kernen. Doel van de inforonde is in contact te komen met de burgers, van gedachte te wisselen over belangrijke onderwerpen en verantwoording af te leggen.

Vragenbox

Om te voorkomen dat de avond een hoog `stoeptegelgehalte' krijgt en/of een klachtenuurtje wordt, kunnen belangstellenden persoonlijke vragen of klachten over de openbare ruimte deponeren in de `vragenbox'.

Trefwoorden College, informatie
Wijk/regio Borculo
Mutatiedatum 08/12/2008