Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Gouden Loepie uitreiking

Datum: woensdag 17 december 2008 (let op; in de vorige versie van deze uitnodiging is per ongeluk een fout in de datum geslopen, onze excuses daarvoor) Tijd: 10.00 ­ 11.00 uur
Locatie: Rembrandt Tower (32e verdieping), Amstelplein 1, Amsterdam

De zoektocht naar Nederlands kleinste, meest onleesbare lettertjes nadert zijn einde... Een dag voorafgaand aan de jaarlijkse Gouden Loeki uitreiking vindt de 'Gouden Loepie' uitreiking plaats. Het bedrijf achter de allerkleinste lettertjes van Nederland krijgt deze ludieke aanmoedigingsprijs op woensdag 17 december aanstaande uit handen van Humberto Tan (heeft brillen in zijn eigen modelijn), couturier Frans Molenaar en Cees Marijs, al 37 jaar opticien. Wekenlang hebben Nederlanders massaal opgespoorde kleine lettertjes op verpakkingen, gebruiksaanwijzingen, in tijdschriften en op websites ingeleverd. Bij de winkels en op de website van initiatiefnemer Eye Wish Groeneveld zijn honderden voorbeelden binnengekomen. Vaak met een sprekende toelichting erbij waaróm men zich zo ergert aan het betreffende product.

Strijd tegen kleine lettertjes
Eye Wish Groeneveld Opticiens is met deze landelijke zoektocht de strijd aangegaan met onleesbaarheid. De Gouden Loepie is een jaarlijks terugkerende prijs met als doel bedrijven aan te sporen rekening te houden met consumenten die de kleine lettertjes op hun producten slecht kunnen lezen en zich hier mateloos aan ergeren. Uit de onlangs uitgevoerde Leesbrillen Monitor bleek dat het slecht kunnen lezen van bijvoorbeeld verpakkingen bij maar liefst 8 op de 10 Nederlanders een groot probleem is. De inzender van de uiteindelijke winnaar van de Gouden Loepie, wint een 'Leven lang goed zien'.

Graag horen we of je bij de uitreiking van de Gouden Loepie aanwezig bent via info@2twintig.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Chantal Mooyman via chantal@2twintig.nl of 010 280 15 55.

De Rembrandt Tower bevindt zich direct naast treinstation Amsterdam Amstel, we raden aan om met openbaar vervoer te reizen. Wanneer je van plan bent met de auto te komen, wil je dat dan aangeven via 010 280 15 55, dan kunnen we een parkeerplaats reserveren.

()

Delftsestraat 33
3013 AE Rotterdam
T 010 - 280 1555
F 010 - 280 1550
W www.2twintig.nl

()