Persconferentie VAZO

Vlaamse Ziekenhuizen vragende partij voor relancepolitiek: persconferentie VAZO

16/12/2008 16:37

VVI VERBOND DER VERZORGINGSINSTELLINGEN

Het Vlaams Algemeen Ziekenhuisoverleg nodigt de pers uit op een persconferentie hieromtrent, op woensdag 17 december in Leuven.

In deze tijden van economische crisis overweegt de overheid voor een relancepolitiek. De overheid wil investeren, als hefboom voor het opkrikken van de economie.

De openbare en privaat-christelijke Vlaamse ziekenhuizen, verenigd in het Vlaams Algemeen Ziekenhuisoverleg (VAZO), hebben nood aan bijkomende investeringen. De infrastructuur van onze ziekenhuizen moet vernieuwd worden. De veranderingen in het ziekenhuislandschap (rationalisering, fusies-) resulteren in verschillende nieuwbouwprojecten.

De Vlaamse overheid blijft echter achter met de financiering hiervan. Daardoor kunnen noodzakelijke investeringen niet uitgevoerd worden en kunnen nieuwbouwprojecten soms helemaal niet gerealiseerd worden.

De Vlaamse ziekenhuizen vragen extra aandacht voor dit probleem. Daarom nodigen we u uit voor de persconferentie die doorgaat op woensdag 17 december 2008, om 11.00 uur. Deze persconferentie vindt plaats in het Heilig-Hartziekenhuis, Naamsestraat 105, 3000 Leuven. Verschillende ziekenhuisdirecteurs zullen het probleem aan de hand van hun eigen dossier toelichten. Na afloop heeft u de gelegenheid om met de verschillende sprekers te praten.

Meer informatie kan u krijgen bij An-Sofie Neirynck, stafmedewerker Verbond van Verzorgingsinstellingen (asn@vvi.be, 0479 630712).

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel