Politie Noord- en Oost Gelderland
|     |Zutphen/Warnsveld - diverse controles                     |

De politie Zutphen houdt met enige regelmaat controles naar aanleiding van meldingen en klachten van inwoners uit de wijk. Dinsdag 16 december werd daarom in het centrum van Zutphen, Leesten en Warnsveld gecontroleerd.

Te hard rijden door woonwijken of op doorgaande routes, het negeren van verkeerslichten of zonder verlichting fietsen. Over deze en andere uiteenlopende feiten krijgt de politie regelmatig klachten. Veel meldingen komen bij de wijkagent binnen, andere via 0900 - 8844.

Voor een gerichte controledag worden de klachten gebundeld. Dinsdag gingen er daarom meerdere agenten in de vroege ochtenduren op pad om bij de Jo Spierlaan en de Spittaalstraat te controleren.

Op de eerste locatie vormt het gedrag op de rotonde voor gevaarlijke situaties. Op de kruising rijdend vanaf de Zuidwijken richting het station blijken veel fietsers de verkeerslichten bij de Sittaalstraat te negeren èn wordt er veel zonder licht gereden.

In de ochtendspits werden dan ook 53 fietsers bekeurd die geen licht hadden en 9 omdat zij door rood reden. Bij verkeerscontroles op de rondweg bij Leesten en langs de Den Elterweg vonden 's- middags controles plaats. Hier werd een gering aantal bestuurders bekeurd. Acht bestuurders kregen een boete omdat zij geen autogordel droegen.

Op de Rijksstraatweg in Warnsveld wordt regelmatig te hard gereden; reden om daar een radarwagen te plaatsen. Bij de controle bleken 120 bestuurder harder dan 50 te rijden en één bestuurder reed zelfs 113 km per uur.

Alle mensen die in overtreding waren, krijgen de boete thuis gestuurd.

Einde bericht
---

---


---


---- --