Ingezonden persbericht

()

Radio 5 - Persbericht 17 december 2008

Radio 5 brengt nostalgisch Kerstgevoel op radio

Aangepaste programma's op Radio 5 tijdens de feestdagen

Radio 5 brengt in de kerstweek het ouderwets warme gevoel op de radio. De zender draait tijdens de kerstdagen alleen de mooiste kerstplaten van weleer. In de programma's is veel aandacht voor de kerstgedachte. Het programma Toppers van Toen heeft aandacht voor bijzondere, maar vergeten kerstliedjes. Ook is er aandacht voor bezinning; op 1e Kerstdag zijn tussen 10.00 en 12.00 uur twee kerkdiensten te horen. De nostalgische publieke zender sluit beide kerstdagen af met het feestelijke muzikale spektakel de MAX Proms.

"Op Radio 5 hoort de luisteraar rond kerst de mooiste kerstmuziek. Natuurlijk het overbekende White Christmas van Bing Crosby, maar ook de vergeten juweeltjes uit de jaren 50 en 60. Die muziek hoor je alleen hier, daarvan ben ik overtuigd. We brengen het ouderwetse kerstgevoel terug op de radio", aldus zendermanager Kees Toering.

Programma's op 5

In Cafe Kooijmans is 1e Kerstdag Jetty Paerl te gast; op 2e Kerstdag spreken luisteraars hun Kerst- en nieuwjaarsgroeten uit. Open Huis presentatoren Tom Herlaar en Petra Blokhuis toveren hun programma Open Huis op 25 december voor de gelegenheid om tot Open Keuken en oganiseren een feestelijk diner met diverse gasten. Op 26 december maakt het team van Open Huis een 'kerstgroetenprogramma' voor zendingswerkers, ontwikkelingswerkers en hulpverleners in het buitenland. Ook in Wekker Wakker! veel kerstboodschappen, maar dan die van luisteraars en bekende Nederlanders zoals Jan Smit en Marianne Weber.

MAX Proms

Op beide Kerstdagen zendt Radio 5 tussen 18.00 en 19.00 uur een gedeelte van de MAX Proms 2008 uit. Voor de vijfde maal vond dit jaar in de Utrechtse Jaarbeurs het muzikale spektakel plaats met klassieke melodieën, bekende hits en sfeervolle Kerstmuziek. Radio 5 zendt dit concert met onder anderen Anita Meyer, Ernst Daniel Smid en Marco Bakker, The New London Chorale en Petula Clark in twee delen uit.

Radio 5

Radio 5 is de zender met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service. Radio 5 richt zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De nostalgische dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Familie Nederland (RVU) met Rocky Tuhuteru en Open Huis (EO) met bekende radiopersoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe en Jeanne Kooijmans.

Voor meer informatie: www.radio5.nl