Waterschap Noorderzijlvest


Noorderzijlvest onderscheiden met Unie-penning

Bestuursleden Noorderzijlvest onderscheiden met Unie-penning

Met een vergadering van het Algemeen Bestuur en een informele bijeenkomst heeft het waterschap Noorderzijlvest woensdagavond 17 december 2008 de zittingsperiode van het huidige bestuur afgesloten. Tijdens het informele gedeelte ontvingen de heer J. van Staalduinen, lid van het Algemeen Bestuur en de heer H.J.J. Sips, lid van het Dagelijks Bestuur, de zilveren legpenning van de Unie van Waterschappen uit handen van dijkgraaf H. van 't Land.

Op 8 januari 2009 zal het nieuwe Algemeen Bestuur worden geïnstalleerd tijdens de dan te houden openbare vergadering. Twaalf leden van het huidige bestuur komen daarin terug, voor de overige negentien bestuursleden betekende de vergadering van het Algemeen Bestuur de afsluiting van hun zittingsperiode. Twee van de vertrekkende bestuursleden werden vanwege hun verdiensten voor het waterschap onderscheiden met de zilveren legpenning van de Unie van Waterschappen.

De heer J. van Staalduinen uit Peest, vertegenwoordiger in het waterschapsbestuur voor de categorie ongebouwd, ontving de legpenning nadat hij 32 jaar aaneengesloten deel had uitgemaakt van diverse waterschapsbesturen in Noord Drenthe en uiteindelijk Noorderzijlvest. Bij de uitreiking van de Unie-penning noemde dijkgraaf Van 't Land de heer Van Staalduinen een volhardend, en inhoudelijk zeer betrokken bestuurder, met oog voor de belangen van ondernemende agrariërs.

De heer H.J.J. Sips uit Roderwolde, vertegenwoordiger in het waterschapsbestuur voor de categorie ingezetenen, ontving eveneens de legpenning. De heer Sips was twaalf jaar bestuurslid van verschillende waterschappen, waarvan acht jaar aaneengesloten lid van het Dagelijks Bestuur van Noorderzijlvest.

Dijkgraaf Van 't Land belichtte in zijn toespraak de actieve rol van de heer Sips in de totstandkoming van het waterbergingsproject in de Eelder- en Peizermaden waar een unieke samenhang van water en natuur wordt gerealiseerd.. De heer Sips hechtte daarbij veel belang aan open en intensief overleg met alle betrokkenen.