Ingezonden persbericht

Maastricht, 17 december 2008

De Kamer van Koophandel Limburg komt in Ursulinenklooster

Maastricht - Vanavond heeft het algemeen bestuur van de Kamer van Koophandel Limburg in een voorgenomen besluit gekozen voor vestiging in het Ursulinenklooster in Roermond.
De kamer kiest hierdoor voor de meerwaarde van samenwerking met Ondernemend Limburg, het samenwerkingsverband tussen LWV, LLTB en MKB-Limburg.

Door het te renoveren landbouwhuis en Ursulinenklooster met elkaar te verbinden ontstaat één ondernemershuis; de dynamische ontmoetingsplek voor de Limburgse ondernemers. Deze historische stap intensiveert de samenwerking tussen alle partijen die binnen Limburg actief zijn om de economische bedrijvigheid in Limburg te stimuleren.

Front-offices
In dezelfde vergadering is tevens een voorgenomen besluit genomen over de locaties van de front-offices, waar de eerstelijns dienstverlening naar de ondernemers plaatsvindt. Uitgangspunt hierbij is een goede bereikbaarheid voor alle ondernemers. In het Ursulinenklooster wordt naast de back-office ook een van de drie front-offices gevestigd. Daarnaast blijft in Venlo een front-office op een nog nader te bepalen locatie en komt er een front-office in Sittard-Geleen, locatie Ondernemershuis. Vanuit Zuid-Limburg is de locatie Sittard-Geleen snel en goed te bereiken. Met dit voorgenomen besluit komt de locatie in Maastricht te vervallen.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming en rechtspersoon die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,7 miljoen. Het handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven in Nederland. Daarnaast geeft de Kamer voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert ze bestaande bedrijven en stimuleert zij de economie met het initiëren en coördineren van (regionale) projecten. Op deze wijze stimuleert de Kamer van Koophandel succesvol ondernemerschap in Nederland.