Gemeente Almelo

Grote brand in Cultureel centrum en De Smörre

17 december 2008 - De brandweer van Almelo werd woensdagavond even na 20.00 uur gealarmeerd voor een brand aan de G.T. Rietveldstraat 42 te Almelo. De brandweer heeft na aankomst direct opgeschaald naar grote brand en is met groot materieel uitgerukt.

De brand bevond zich in een verzamelgebouw, waarin een Turks/Marokkaans Cultureel centrum, een wijkcentrum en een boksvereniging gehuisvest zijn. Bij aankomst van de brandweer bevonden zich geen mensen meer in het verzamelgebouw. Vanwege de grootte van de brand en instortingsgevaar was het voor de brandweer niet mogelijk om deze van binnenuit te bestrijden.

De brand veroorzaakte veel rook. De brandweer heeft metingen verricht en in de rookpluim bevonden zich geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen. Gelijktijdig met de brand aan de Rietveldstraat werd een brand gemeld bij Miss Etam in het centrum van Almelo. Na controle van de brandweer bleek het rook te zijn die afkomstig was van de brand aan de Rietveldstraat.

Er zijn vier blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. Er zijn ongeveer 50 brandweermensen uit de korpsen Almelo, Wierden, Rijssen en Hengelo ingezet.

De oorzaak van de brand in nog onbekend, de Politie Twente ziet vooralsnog geen reden om nader onderzoek naar de oorzaak te verrichten. De hoogte van de schade is bij de brandweer niet bekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brand is onder controle. Het nablussen kan nog enkele uren duren.