Presentatie rapport Duurzame geesteswetenschappen aan minister OCW

16/12/2008 11:37

Amsterdam University Press

Op donderdag 18 december a.s. presenteert de commissie Nationaal Plan Toekomst Geesteswetenschappen haar rapport, Duurzame geesteswetenschappen, aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De geesteswetenschappen (ook wel humaniora of alfawetenschappen) bestuderen de uitingen van de menselijke geest. De beoefening van de geesteswetenschappen in ons land bloeit, het aantal studenten groeit, en de resultaten van onderwijs en onderzoek werken, vaak ongemerkt, door op de meest uiteenlopende terreinen van onze cultuur.

Maar er zijn enkele, onderling samenhangende, structurele problemen - reden tot instelling van de commissie Nationaal Plan Toekomst Geesteswetenschappen onder voorzitterschap van Job Cohen. De overige leden van de commissie zijn Frits van Oostrom, Sijbolt Noorda, Godelieve Laureys, Annemarie Bos en Paul Schnabel.

In het rapport dat donderdag gepresenteerd wordt, worden de problemen binnen de geesteswetenschappen geanalyseerd en wordt er een plan gepresenteerd om de geesteswetenschappen te helpen migreren naar een nieuwe, duurzame toekomst.

De presentatie van het rapport, Duurzame geesteswetenschappen, bedoeld voor de pers en voor gasten van de commissie, duurt van 10.45-11.15 uur. Vanaf 10.00 uur ontvangst in zaal Wandelganger I in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag. De bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk op vertoon van perskaart of een uitnodigingskaart. Persaanmelding graag via secretaris@geesteswetenschappen.nl.

Duurzame geesteswetenschappen - Amsterdam University Press - ISBN 9789089641014

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.aup.nl/geesteswetenschappen