Gemeente Moerdijk


16-12-2008: Biodiversiteit en de rol van de gemeente

Op 18 december 2008 vindt de ondertekening van de Countdown 2010 Verklaring plaats. Maar liefst 19 gemeenten ondertekenen dan de verklaring. Met de ondertekening sluiten de gemeenten zich aan bij een Europese campagne die zich richt op het tot stilstand brengen van de achteruitgang van de biodiversiteit, uiterlijk in het jaar 2010.

Op 18 december 2008 om 14.30 uur wordt de verklaring Countdown 2010 ondertekend door de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem en Zundert. Met de ondertekening geven de gemeenten aan hun activiteiten in het kader van Countdown 2010 te zullen plaatsen en hiermee als voorbeeld te willen fungeren voor anderen.

Voorafgaand aan de ondertekening zal gedeputeerde Onno Hoes het belang van biodiversiteit en Countdown 2010 toelichten.

De ondertekening van de Countdown 2010 Verklaring gebeurt tijdens een rondvaart in de Biesbosch. Om 13.30 uur is de afvaart van de boot vanuit het Biesbosch Bezoekerscentrum in Drimmelen. Wethouder Luteijn van gemeente Werkendam en tevens voorzitter van de duurzaamheidagenda opent de bijeenkomst. Vervolgens worden er presentaties gehouden door maatschappelijke organisaties om het collectieve karakter te onderstrepen. Zij vertellen het belang van biodiversiteit en de rol van de gemeente in het behoud van biodiversiteit.

Na de ondertekening wordt een presentatie gehouden door wethouder van Hezik van gemeente Oisterwijk en vice-voorzitter van de MOLO Taskforce Biodiversiteit en Countdown 2010 in Noord- Brabant. Dhr. van Hezik licht de rol toe van de Taskforce.

De ondertekening van de Countdown 2010 Verklaring wordt georganiseerd door de provincie Noord-Brabant, MARB, Regionale Milieudienst West-Brabant en ECNC -European Centre for Nature Conservation.

Voor meer informatie over de ondertekening van de verklaring Countdown 2010 kunt u contact opnemen met Carl Samuels, Regionale Milieudienst West-Brabant, telefoonnummer 0165 582026.