Gemeente Boxtel


De gemeente Boxtel koopt van Zorggroep Elde een stuk grond aan de Dommel. Dit stuk oever van de Dommel ligt aan de Achterberghstraat grenzend aan Molenweide. De aankoop van deze grond maakt deel uit van het project Dommel door Boxtel. Door deze aankoop kunnen de bekende Schotse Hooglanders grazen op de strook tussen Munsel en het terrein van ziekenhuis Liduina. De tuin van Molenweide blijft uiteraard intact.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Op dinsdag 16 december is het project Dommel door Boxtel gestart met de aanleg van de vistrap aan de Mgr. Wilmerstraat. De starthandeling werd verricht door burgemeester Frank van Beers en watergraaf Peter Glas.

Zorggroep Elde draagt bij aan de Dommel door Boxtel
Met de aankoop van het stuk Dommeloever ter hoogte van de Achterberghstraat, draagt Zorggroep Elde voor de tweede keer grond over ten behoeve van het project Dommel door Boxtel. Zorggroep Elde doet dat voor een symbolisch bedrag en toont daarmee op een zeer positieve manier haar betrokkenheid bij de Boxtelse samenleving. Door de overdracht van het stuk grond kunnen met name ook de bewoners van Molenweide en Liduina de Schotse Hooglanders bewonderen.
Rond de aankoop van het stuk Dommeloever bereikten wethouder Ger van den Oetelaar, namens de gemeente Boxtel, en Thijs Meulemans van Zorggroep Elde overeenstemming.

Schotse Hooglanders
De aankoop van het stuk grond aan de Achterberghstraat betekent dat de Schotse Hooglanders kunnen grazen op de strook van Munsel tot aan het terrein van Liduina. Daarmee komen deze bijzondere dieren dicht bij de mensen in Selissenwal, zoals dat ook al in Munsel het geval was. Een stukje verkwikkende natuur loopt zo dwars door twee woonwijken van Boxtel.

18-12-2008

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl