Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 18-12-2008

SMS-Alert na poging beroving

TILBURG: De politie verzond woensdagavond 17 december een sms-Alert bericht vanwege een poging tot beroving. Het strafbare feit werd rond 21.15 uur gepleegd in de Langestraat door een nog onbekende man. Het slachtoffer, een 17-jarige jongeman uit Boxtel, vertelde dat hij door de getinte dader was bedreigd met een (nep) vuurwapen. De jongen was nog in het bezit van zijn portemonnee die was dus niet weggenomen. In het kader van de opsporing van de daders kregen 3771 personen een sms-Alert bericht met daarin vermeld het signalement van de dader. Het zou gaan om een man met een Noord Afrikaans uiterlijk, 1.85 met lang met een geblondeerde streep in zijn haar, gekleed in een zwarte jas. Van het slachtoffer is een aangifte opgenomen op basis waarvan een onderzoek wordt ingesteld.

Politie int openstaande boetes

TILBURG: Agenten van het team Binnenstad hielden zo vlak voor de feestdagen nog even een Pay Day. Dat wil zeggen dat zij woensdag 17 december actief op zoek gingen naar personen die nog boetes of gevangenisstraf hadden openstaan.
Hierbij zijn 4 personen aangehouden voor:

- 1 persoon voor 4 onherroepelijke vonnissen voor een totaal van bedrag van 768,- of 8 dagen. De man kon het bedrag niet betalen en is om die reden ingesloten en overgedragen aan het openbaar ministerie.
- 1 persoon voor 4x openstaande boetes voor een totaal van bedrag van 665,-
Het bedrag is na insluiting alsnog volledig contant betaald.

- 1 persoon voor een openstaand vonnis van 594,- eventueel te vervangen door 9 dagen hechtenis. De man betaalde alsnog na zijn arrestatie.

- 1 persoon voor 2 onherroepelijke vonnissen voor een totaal bedrag van 780,- of 12 dagen. Hij zit vast want hij kon het bedrag niet betalen.

Veelpleger opgepakt wegens fietsendiefstallen

TILBURG:Zaterdagavond 29 november werd de fiets gestolen van een 39-jarige vrouw uit Tilburg. De fiets stond op het moment van de diefstal in de Kotterstraat. Veertien dagen later zag een vriendin van het slachtoffer iemand op de tweewieler rijden. Ze herkende de opvallende fietstassen en besloot de fietser onopvallend te volgen. Daarbij kwam ze uit bij een woning aan de Hoogvenseweg. De politie werd geïnformeerd en op 17 december gingen agenten polshoogte nemen bij de bewuste woning. Ze vonden daarbij inderdaad de gestolen fiets terug. Dit was reden om de 32-jarige bewoner te arresteren. De man staat te boek als veelpleger en is om die reden in verzekering gesteld.
Op het terrein rond de woning vond de politie nog negen andere fietsen, waarvan de herkomst niet duidelijk is. Alle rijwielen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het
opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

TILBURG: De politie kreeg donderdagochtend 18 december om 09.00 uur melding van een inbraakmelding in Oeverstraat in Tilburg. Een
omwonende meldde telefonisch dat er drie mannen, gewapend met een koevoet, via een raam een woning waren binnengegaan.
Agenten zagen bij aankomst dat er aan de voorkant van het huis een raam was opengebroken. In de woning werden geen personen. Op de tweede verdieping van de woning vonden de agenten wel een inwerking
hennepkwekerij.
De plantage bestond uit 110 planten. De bewoner werd gebeld met de mededeling dat de politie in zijn woning stond en het verzoek om naar huis te komen.
De 40-jarige bewoner bij aankomst direct gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. Daar is hij verhoord over de
hennepkwekerij in zijn woning.
De man had een contant geldbedrag bij zich van 695, - dat in overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen werd. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-12-2008 14:01 | © Regio Midden en West Brabant |