Vilans


Congres over de kansen en uitdagingen van innovatieve technologie in de langdurende zorg

Utrecht, 18 december 2008 - De zorg staat voor een aantal grote uitdagingen. Een stijgende vraag naar langdurende zorg, een verwacht tekort aan arbeidskrachten en een toenemend belang van samenwerking en afstemming in ketens en netwerken. Technologische toepassingen bieden voor deze uitdagingen innovatieve oplossingen. Daarom organiseert Vilans in samenwerking met StudieArena Zorg & Wonen op 10 maart 2009 het Landelijk Congres Innovatieve Technologie in de Langdurende Zorg.

De kansen
De kansen van het gebruik van technologie in de langdurende zorg zijn groot. Toepassingen als zorg op afstand en domotica ondersteunen de zelfstandigheid van ouderen en chronisch zieken die graag thuis willen blijven wonen. Zorgtechnologie biedt ook ondersteuning aan zorgprofessionals. Zo kunnen hulpmiddelen arbeid besparen en fysiek zwaar werk verlichten, zodat er meer tijd is om persoonlijke zorg te verlenen. Ook in de organisatie van zorgprocessen kan technologie uitkomst bieden, bijvoorbeeld in de vorm van kennissystemen en E-learning voor professionals. Het congres gaat in op deze mogelijkheden en laat een vijftal praktijkvoorbeelden zien van vernieuwende technologische toepassingen die de cliënt, de zorgprofessional en de organisatie van het zorgproces ondersteunen. Ook is er een informatiemarkt waar bezoekers informatie kunnen krijgen over producten die op de markt zijn.

De uitdagingen
Het implementeren van technologie in de langdurende zorg brengt naast kansen ook een aantal uitdagingen met zich mee. Het tweede gedeelte van het programma gaat dieper in op deze uitdagingen. Hoe stel je een sluitende businesscase op? Hoe bereken je kosten en baten van investeringen in zorgtechnologie? Hoe kom je tot een goede samenwerking tussen professionals, zorgmanagers en ontwikkelaars? En welke mogelijkheden zijn er om zorgtechnologie te financieren?

Inschrijven, kosten en locatie
Het congres vindt plaats in de Meervaart in Amsterdam, op dinsdag 10 maart 2009 van 9.30 tot 16.30 uur. De kosten voor deelname aan het congres zijn 345,- p.p. (exclusief BTW). Wanneer u gelijktijdig één of meerdere collega(s) aanmeldt, ontvangt u per extra deelnemer een korting van 50,- p.p..

Meer informatie en inschrijven
Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden vindt u op de website van StudieArena . Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar info@studiearena.nl of bellen met (035) 539 40 05. Laatst gewijzigd op: 18 december 2008