Airport Weeze


HAMBURG international: Weeze als nieuwe standplaats vanaf 2009

HAMBURG international maakt nieuwe vestigingslocatie en winterprogramma 2008/2009 bekend

Hamburg/ Weeze, 22 september 2008 Tijdens een gezamenlijke persconferentie met Airport Weeze in de Niederrhein maakte de luchtvaartmij Hamburg international vandaag bekend, dat men op deze sterk groeiende locatie vanaf de zomer 2009 zelf een vliegtuig voor vluchten naar/van toeristisch interessante bestemmingen zal stationeren. Ondanks stormachtige tijden voor de luchtvaartbranche zetten we daarmee duidelijk in op een vraaggestuurde expansie van ons aanbod aan vluchten, zegt Klaus-A. Schlichtmann, DGA van Hamburg international. Sinds de start van onze activiteiten op Airport Weeze in 2007 hebben we een onafgebroken toename van de vraag ondervonden, waaraan wij met deze uitbreiding van ons aanbod in-vulling willen geven, vult commercieel directeur Ralph Ullmann aan. Tot het aanbod van nieuwe bestemmingen in het zomerprogramma behoren Antalya, Burgas, Faro, Gran Canaria, Heraklion, Hurghada,
Corfu, Lanzarote, Palma de Mallorca, Sharm El Sheik en Tenerife. De vluchten kunnen direct via de website van de luchtvaartmij worden geboekt evenals via een reisbureau, afhankelijk van de bestemming, bij de volgende reisorganisaties: Aida, Alltours, Attika, BG Tours, Condor Flug Individuell, Corendon, ER Travel (NL), ETI, FTI, OAD (NL), Öger Tours, Phoenix, REWE (IST/Jahn Reisen/Tjaereborg/Dertour), Royal Holiday, Schauinsland Reisen, Thomas Cook, TUI en TUI (NL).

Tegelijkertijd publiceert Hamburg international het nieuwe winterprogramma 2008/2009, van toepassing vanaf 1 november 2008 via www.HAMBURG-international.de en verruimt daarmee al het aanbod vanaf Weeze met de bestemmingen Hurghada, Sharm El Sheik, Gran Canaria en Lanzarote.Voor het eerst wordt in de winter ook de bestemming Larnaca op Cyprus vanaf Hamburg, Berlijn en Leipzig aangeboden. Vanaf Friedrichshafen is er nog een aantrekkelijke bestemming in het programma. Onze geheime tip in het winterseizoen is het altijd groene Canarisch Eiland met een uniek landschap en plantengroei, zegt Ullmann.

BU_Patrick Lutz (Director Corporate Communications HHI), Ralph Ullmann (Commercial Director HHI),
Ludger van Bebber (Geschäftsführer Airport Weeze), Holger Terhorst (Marketing Manager Airport Weeze)

Hamburg international is een onafhankelijke Duitse charterluchtvaartmijmet het hoofdkan-toor in Hamburg en een verkoopkantoor in Berlijn. Vanaf de oprichting in 1998 vliegt het be-drijf naast de klassieke vliegroutes naar de Mediterrane en Noord-Europese vakantieregios ook de de zogenoemde ethnische routes. Met een vloot van moderne vliegtuigen type Boeing 737, welke vanaf januari 2008 gefaseerd worden vervangen door fabrieksnieuwe toe-stellen van het type Airbus A319, vliegt Hamburg international vanaf 20 luchthavens in Duits-land en de buurlanden naar europa, Noord-Afrika en Azië. Voor het onderhoud aan de vliegtuigen neemt het eigen technische bedrijf in samenwerking met Lufthansa Technik AG de verantwoordelijkheid.