Persbericht

Honeywell's mobiele computer scant moeilijk te bereiken barcodes op afstand Lange afstand laseropties in de nieuwste Dolphin® 7850 mobiele computer

Eindhoven - 18 december, 2008 - Honeywell (NYSE: HON) introduceert de nieuwste versie van zijn populaire Dolphin 7850 mobiele computer. Hij is ontworpen om de ultieme scan-oplossing voor interne mobiele gegevensverzameling te zijn. De Dolphin 7850 heeft een water-, stof- en schokbestendige behuizing. Daarnaast beschikt hij over power management en drie nieuwe lange afstand scanopties voor het scannen van barcodes die veraf of lastig te bereiken zijn.

De 7850 is ontwikkeld voor hoge performance, uithoudingsvermogen en ergonomisch gemakkelijk gebruik. Gelijkwaardige computers op de markt zijn aanzienlijk grotere, platte, PDA-achtige apparaten met een handgreep eronder aangebracht. Daarentegen heeft de compacte en lichte 7850 een gekanteld scherm voor leesgemak. Verder beschikt hij over een comfortabele geïntegreerde pistoolgreep waardoor hij gemakkelijk vast te houden is tijdens lange diensten. Het robuuste chassis is gemaakt van een intern frame van een magnesium legering. Het is getest op het weerstaan van vallen tot 1,5 meter op beton en het overleven van minimaal 2000 valpartijen van 1 meter hoogte. Dit garandeert betrouwbare werkzaamheid en duurzaamheid in retail- en warehouse-omgevingen.

"Bij Ryzex hebben we een breed aanbod van de beste oplossingen. Hierdoor krijgen onze klanten wat ze nodig hebben voor hun specifieke applicaties," zegt Eric Lazo, Director Marketing and Business Development bij Ryzex, Inc. "Honeywell's Dolphin 7850 is onze aanbevolen oplossing voor scanintensieve mobiele computerapplicaties. Door de nieuwe uitgebreide lijn laser scanopties kunnen we de superieure handzaamheid en toegevoegde waarde van de 7850 aanbieden aan een breder klantenpakket. Denk hierbij aan markten zoals de warehousing- en distributiemarkt waarin lange afstandscanning een must is."

De drie nieuwe opties van de 7850 - High Performance, Long Range en Advanced Long Range - scannen van 1.5 tot ruim 9 meter. Hiermee komt hij tegemoet aan de vereisten van doorsnee opslag- en distributieomgevingen waar barcodes op planken, pallets en laadplatformen gelezen moeten worden vanaf grotere afstanden.

"De toevoeging van lange afstandscanning aan de 7850 versterkt Honeywell's doelstelling om onze productlijn steeds verder uit te breiden en zo tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten," zegt Garrison Gomez, Senior Product Manager Mobility Product Marketing bij Honeywell Scanning & Mobility.

De mobiele computer draait op Microsoft® Windows Mobile 5.0 en heeft geïntegreerde 802.11 b/g WiFi communicatie. Verder biedt het real-time gegevensuitwisseling tussen het bedrijf en de mobiele werker en biedt het daarnaast een gestandaardiseerd platform voor applicatieontwikkeling. Diverse Intel® processorsnelheden en geheugenconfiguraties laten de gebruiker kiezen voor de juiste processorsnelheid. Met de geïntegreerde Shift-PLUS(TM) Power Management presteert de 7850 meer dan 10 uur op een enkele batterij waardoor hij geschikt is voor een standaard of verlengde dienst.

Kijk voor meer informatie over Honeywell Scanning & Mobility op http://www.honeywell.com of bel +31 (0)40 - 290 1600.