Gemeente Tilburg

17 december 2008

Bureau Cultuurmakelaar lanceert nieuwe website

Vandaag lanceert Bureau Cultuurmakelaar haar nieuwe website. Op www.bureaucultuurmakelaar.nl staan de belangrijkste taken van ons bureau en actuele projecten en plannen beschreven. Daarnaast zijn natuurlijk ook de projecten van het afgelopen jaar zoals Aslijnen op kopvlakken, De Rode Kamer en Print & Play, terug te vinden. Een belangrijke plek op de site is weggelegd voor nieuws-items en de agenda. Foto's van de verschillende evenementen en korte filmpjes maken de site compleet.

2009 wordt een opwindend jaar voor de stad Tilburg en voor Bureau Cultuurmakelaar. In het voorjaar van 2009 willen we van start gaan met tentoonstellingen in de voormalige kapel, Wilhelminapark 54. Daarnaast vindt 9 tot en met 12 september voor de eerste keer het Festival van het Absurde plaats. Natuurlijk gaan we verder met de Rode Kamer, vindt in het voorjaar de eerste ontmoetingsavond What Space plaats en zijn we reuze benieuwd naar de promotiefilm die Leonard & Jeroen voor ons maken. Alle projecten komen tot stand door een goede samenwerking met de Tilburgse podia, kunstenaarsinitiatieven en kunstenaars.

Bureau Cultuurmakelaar Tilburg
Bureau Cultuurmakelaar is een gastvrij en stimulerend podium voor prikkelende en creatieve ideeën in Tilburg en daar buiten. Wij leveren een positieve bijdrage aan ontmoeting en uitwisseling tussen lokale en (inter-)nationale podia, kunstenaars, onderwijs en bedrijfsleven. Met tentoonstellingen op bijzondere locaties, verrassende ontmoetingingsavonden, boeiende gesprekken en een spraakmakend multidisciplinair Festival van het Absurde is Bureau Cultuurmakelaar de verbindende schakel tussen stad en cultuur.

Bureau Cultuurmakelaar Tilburg heeft een onafhankelijke positie binnen de gemeente Tilburg. Drie opdrachten hebben wij van de gemeente Tilburg gekregen voor de komende periode: het aanjagen van culturele activiteiten in de Spoorzone, het organiseren van beeldende kunstactiviteiten binnen het Centrum Beeldende Kunst en het organiseren van een cultuurfestival in 2009.

Meer informatie
www.bureaucultuurmakelaar.nl