Gemeente Brummen


Convenant met Culturele Stichting getekend

(Oorspronkelijke publicatie datum: 23-12-2008)

Op donderdag 18 december 2008 ondertekende wethouder Van Ooijen een convenant samen met het bestuur van de Culturele Stichting. In het convenant hebben de gemeente Brummen en de Culturele Stichting afspraken gemaakt over de uitvoering van de doelstellingen van de stichting voor de komende vier jaar. Via deze meerjarige overeenkomst spreekt de gemeente haar waardering uit voor de rol die de stichting speelt binnen het culturele leven in de gemeente Brummen.

De Culturele Stichting is in 1992 opgericht en heeft als algemene doelstelling het bevorderen en verspreiden van cultuur onder de inwoners van de gemeente Brummen. De stichting organiseert jaarlijks een breed scala aan activiteiten. Zij ondersteunt en ontwikkelt nieuwe initiatieven op het gebied van cultuur. Bovendien behartigt de stichting de belangen van, faciliteert en bevordert de samenwerking tussen culturele organisaties, verenigingen en instellingen.

Mede door het werk van de Culturele Stichting kent de gemeente een rijk cultureel (verenigings)leven dat de leefbaarheid in de gemeente ten goede komt. Via het afgesloten convenant heeft de stichting en daarmee het culturele leven in de gemeente zich voor de komende jaren verzekerd van (financiële) ondersteuning.