Persuitnodiging Prijsuitreiking Univé Paludanus Prijs

09/12/2008 15:26

UVIT

Alkmaar, 9 december 2008

Persuitnodiging Prijsuitreiking Univé Paludanus Prijs

Op donderdag 18 december strijden het Flevoziekenhuis, Stichting Humanitas en het Maastricht Universitair Medisch Centrum om de Univé Paludanus Prijs 2008. De projecten van genoemde organisaties leveren een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van zorg en het welbevinden van de patiënt/cliënt. Wij nodigen u uit om bij de prijsuitreiking van deze gezondheidszorgprijs aanwezig te zijn.

Genomineerd zijn:


- Palliatieve Oncologische Care Unit van Flevoziekenhuis in Almere

Terminale oncologische patiënten worden tijdelijk op de POCU behandeld wanneer het thuis door uiteenlopende klachten onhoudbaar is geworden.


- Herinneringsmuseum van Stichting Humanitas in Rotterdam

Ouderen, met of zonder zorgvraag, worden uit hun sociaal isolement gehaald door het bezoeken van het Herinneringsmuseum. Ouderen met dementie worden zichtbaar geactiveerd.


- Cardiostick van Universitair Medisch Centrum in Maastricht

Hart- en vaatpatiënten van het MUMC bezitten een mobiel patiëntendossier: de Cardiostick. In noodsituaties zijn belangrijke medische gegevens in de Cardiostick overal ter wereld door een arts oproepbaar.

De prijsuitreiking vindt plaats op: Donderdag 18 december 2008

Landgoed Duin? Aanvangstijd: 14.00 uur

Duin en Kruidbergerweg 60 Bekendmaking winnaar: ca. 16.50 uur

2071 LE Santpoort

De Univé Paludanus Prijs, de landelijke kwaliteitsprijs voor zorg, wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt aan een organisatie die met een bijzonder project de kwaliteit van zorg verbetert. De patiënt/cliënt moet hierin centraal staan. De organisaties zetten zich in om de kwaliteit van zorg rondom de patiënt en consument te verbeteren. Veel initiatieven zijn nauwelijks zichtbaar. Univé wil de kwaliteit van de gezondheidszorg zichtbaar maken en bevorderen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van Euro 10.000,-, een film van het project en een onderscheiding.

De juryleden zijn: prof.dr. R. Lapré (em.hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en economie van de gezondheidszorg Erasmus Universiteit Rotterdam), mw. E. de Visser (onderzoeksjournaliste De Volkskrant), dr. M. Sprenger (directeur-generaal RIVM) en R. Jerphanion (bestuurslid NPCF).





http://www.unive.nl/paludanusprijs

http://www.uvit.nl/