Ingezonden persbericht


18 December 2008

AUSTRALIAi een episch en romantisch actieavontuur dwars door het continent

AUSTRALIA is een episch en romantisch actieavontuur dat zich afspeelt tijdens de explosieve vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Een Engelse aristocrate (Nicole Kidman) reist af naar Australië en ontmoet daar een ruwe bolster (Hugh Jackman). Ze grijpt met tegenzin de toegestoken hand om met hem het land te redden dat ze heeft geërfd. Samen leggen ze honderden kilometers af door het mooiste, maar onherbergzaamste gebied ter wereld. Uiteindelijk komen ze in het door Japanners gebombardeerde Darwin terecht, die eerder ook Pearl Harbor hebben aangevallen. Australia werd geregisseerd door de Australiër Baz Luhrmann (o.a. Moulin Rouge!) en hij maakt in deze film uitgebreid gebruik van het oneindige kleurenpalet dat het Australische landschap rijk is. Hij creëert een cinematografische ervaring waarin romantiek, drama en avontuur op spectaculaire wijze samengaan. Australia belooft een van de grootste films van het jaar te worden. De sterrencast is het hele land afgereisd van Western Australia en Northern Territory tot Queensland en New South Wales (Fox studios) om opnamen te maken. De film geeft een schitterend beeld van de enorme verscheidenheid aan Australische landschappen.

Laat je inspireren door Australia en zoek zelf het avontuur op!

Darwin
Het indrukwekkende slot van Australia speelt zich af in tropisch Darwin, de noordelijkste stad van Australië. Een levendige metropool, die verrassend jong en multicultureel is. Darwin dient ook als de perfecte uitvalsbasis voor Kakadu, Litchfield en Nitmiluk: fantastische nationale parken in het door Aborigines bewoonde afgelegen Arnhem Land.

Kimberley
Een groot aantal buitenopnamen voor Australia is gemaakt in de Kimberley. En dat is niet verwonderlijk: dit is de pure Outback: een strakblauwe hemel, bloedrode aarde en een eindeloze savanne waarin ruige bergen, baobabs en enorme veekuddes het landschap bepalen. In het oosten van de Kimberley liggen in de omgeving van Kununurra fantastische meren, watervallen en lagunes. Stap in een boot en zet koers naar de Lily Creek Lagoon, waar zwermen vleermuizen met zonsondergang de hemel verduisteren. Net zo indrukwekkend zijn de enorme, zwartrode zandstenen rotsen van de Bungle Bungle Range in het Nationaal Park Purnululu. Vanuit de lucht gezien heeft dit adembenemende landschap meer weg van "bijenkorven" dan van de Outback.

De film Australia is vanaf 18 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

Website Australia de film www.australiamovie.nl
Website Australië het land www.australia.com


* * *
Noot voor de redactie (