Gemeente Lopik

Verkeersmaatregelen Lopikerkapel en Uitweg

Vanwege het landelijke project `Duurzaam Veilig' is een verkeerskundig plan opgesteld voor Lopikerkapel en Uitweg. Doel is de verkeersveiligheid te verhogen door middel van het benadrukken van de ingangen van de bebouwde kommen en het aanbrengen van snelheidsbeperkende maatregelen.

In het plan wordt voor Uitweg en Lopikerkapel vooral geprobeerd met behulp van verspringingen van de weg-as en versmallingen van de weg de snelheid van het autoverkeer te beperken. Daarnaast wordt voorgesteld op punten waar dat gewenst is het attentieniveau van de weggebruiker te verhogen door de inrichting van de weg. Verkeersdrempels en verkeersplateaus zijn niet in het plan opgenomen, aangezien deze schade kunnen veroorzaken aan de lintbebouwing die in veel gevallen dicht langs de weg is gesitueerd.

Na het horen van diverse insprekers uit Lopikerkapel en Uitweg heeft de gemeenteraad op 16 december 2008 besloten het raadsvoorstel aan te houden. De gemeente Lopik gaat het verkeerskundig plan eerst nader bespreken met de direct aanwonenden. Na toetsing van draagvlak, zal de gemeenteraad in een volgende vergadering een besluit nemen over verkeersmaatregelen en het beschikbaar te stellen krediet.


* Ontwerptekeningen