Gemeente Heusden


Restauratiejubileum Vesting met vuurwerk afgesloten 19 december 2008 Restauratiejubileum Vesting met vuurwerk afgesloten

Met een groots vuurwerk wordt vrijdagavond 19 december jubileumjaar rond de veertig jaar restauratie Vesting Heusden afgesloten. Het vuurwerk is onderdeel van het inmiddels traditionele Candlelight Shopping in de Vesting.

Met het vuurwerk, dat door de gemeente Heusden wordt aangeboden, komt een einde aan een reeks activiteiten rond het restauratiejubileum. Zo bracht TNT in april een speciale postzegel over de vesting uit, was er een groots feestweekeinde in juni en konden geïnteresseerden in oktober een bod uitbrengen tijdens een kunstveiling. In november stond er een groot symposium over de toekomst van vestingsteden op de agenda en vorige week nog verscheen er een boekje met artikelen over de vesting en haar geschiedenis. Dit boek - Van Klepperman tot Gevelkijker - is binnenkort in de vesting te koop.

Kaarsen en vuurkorven
Het vuurwerk wordt om 21.30 uur vanaf een ponton in de haven ontstoken, waarmee het Candlelight Shopping feestelijk wordt afgesloten. Traditiegetrouw gaat tijdens deze bijzondere koopavond in de vesting de verlichting uit. En wordt de omgeving verlicht door kaarsen, vuurkorven en fakkels. De winkels zijn geopend en in de straten staan kraampjes met oliebollen, poffertjes, glühwein, erwtensoep en warme chocolademelk. Ook de Kerstman is van de partij en er kan een ritje gemaakt worden met de arreslee. Voor kinderen is er een rolschaatsbaan en het zeemanskoor Kantjeboord en de groep Saxebelle zorgen voor de muziek.
Geplaatst op: 19 december 2008