Gemeente Reimerswaal


Vertrek VVD-raadslid mevrouw M.J.E. van der Meijden De Dreu

Geplaatst op: 19-12-2008
door: ()

Vrijdag 19 december 2008, heeft het VVD-raadslid mevrouw M.J.E. van der Meijden - De Dreu uit Yerseke, haar vertrek uit de gemeenteraad van Reimerswaal bekendgemaakt.
Mevrouw Van der Meijden was sinds juni 1997 lid van de gemeenteraad namens de VVD. Destijds volgde zij tussentijds raadslid I. Vogelaar op. De afgelopen jaren was zij ook lijsttrekker voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Het besluit van mevrouw Van der Meijden komt voor velen als een verrassing. Zij wil hiermee haar opvolgster, mevrouw drs. S.A.M. Schouwenaars - Hilt, momenteel fractieondersteuner, voldoende tijd en gelegenheid geven om zich in te werken als raadslid, vooruitlopend op de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2010.
Dit besluit volgde op haar overweging om zich niet beschikbaar te stellen als lijststrekker voor genoemde verkiezingen. Daarnaast wil zij hiermee ruimte bieden voor verjonging in de fractie. Het raadswerk zelf deed ze nog steeds met veel plezier. Waardoor ze dan ook met gemengde gevoelens terugtreedt.

Als raadslid bracht mevrouw Van der Meijden namens haar partij diverse initiatiefvoorstellen in. Verschillende voorstellen, waaronder de gemeentelijke medewerking aan een windmolenpark nabij het Schelde-Rijnkanaal en meer recent een verruiming van de verordening Subsidie Dorpsvernieuwing, kregen veel steun vanuit de gemeenteraad.
De VVD heeft momenteel 1 zetel in de gemeenteraad van Reimerswaal.

Zowel het afscheid, als de installatie van haar opvolgster zullen naar verwachting plaatsvinden in de vergaderingen van de gemeenteraad in januari 2009.

Burgemeester Huisman heeft inmiddels gereageerd op het onverwachte afscheid. Hij betreurt het vertrek van mevrouw Van der Meijden. "Er vertrekt een zeer gewaardeerd en betrokken raadslid. Een warme persoonlijkheid, die zowel het bedrijfsleven, als de inwoners van Reimerswaal een zeer warm hart toedraagt. Uiteraard zijn haar overwegingen om te stoppen zeer te respecteren, maar als raadslid en als persoon zullen wij haar zeker missen."