AutoRai

SEAT maakt prijs nieuwe Exeo bekend: 23.995 euro

(12/19/2008)
Enkele maanden geleden presenteerde SEAT op de Autosalon van Parijs de nieuwe SEAT Exeo, een stijlvolle sedan waarmee het Spaanse merk vooral mikt op het zakelijke segment. Vanaf eind januari 2009 is de SEAT Exeo vierdeurs in Nederland te bestellen vanaf 23.995 euro en later dat jaar zal SEAT tevens de stationwagonuitvoering introduceren.

Hoewel SEATâs nieuwe sedan met name mikt op de sportieve automobilist in het zakelijke segment, wordt het tevens de ideale keuze voor huidige SEAT-rijders die op zoek zijn naar een grotere auto. Uiterlijk zijn vooral de voor- en achterzijde van de Exeo direct herkenbaar dankzij hun typische SEAT-elementen. De auto oogt sportief, met dank aan de vloeiende vormen, zachte rondingen en prominente spatschermen die de dynamische trekken van de Exeo nog verder versterken. Daarnaast verleent ook de prominente grille de auto een sportieve uitstraling. Verder beschikt SEATâs sedan over meer dan voldoende bagageruimte, met een kofferbakinhoud van 460 liter, en zorgt de genereuze breedte van
1.000 mm tussen de wielkasten er voor dat grote objecten er gemakkelijk in passen.

De eerste SEAT met common-rail dieseltechnologie De motorenreeks voor de SEAT Exeo omvat drie benzinemotoren â 1.6 (102 pk), 1.8T (150 pk) en 2.0 TSI (200 pk) â en drie 2.0-liter turbodiesels met 120 pk, 143 pk en 170 pk en standaard roetfilters. De dieselmotoren beschikken voor het eerst over common-rail technologie. Alle motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en voldoen aan de strenge Euro 5 emissie-eisen die in 2010 van kracht worden.

Complete uitrusting
De SEAT Exeo wordt in Nederland leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Reference, Style en Sport (inclusief sportonderstel). De Reference standaarduitrusting omvat onder andere ABS + TCS, ESP met Emergency Braking Assistance (EBA), een airbag voor de bestuurder en voorpassagier, zij- en gordijnairbags, een knieairbag, een uitschakelfunctie voor de passagiersairbag, een waarschuwingssysteem voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en 16 inch wielen. Verder wordt de Exeo standaard voorzien van dual-zone klimaatregeling, een boordcomputer, elektrisch bediende ramen voor en achter, elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels, mistlampen, op afstand bedienbare centrale vergrendeling, een radio/CD-speler met aux-in, vier speakers en Isofix-verankeringpunten op de passagiersstoel en op de buitenste zitplaatsen achterin.

Optioneel levert SEAT voor de Exeo een groot aantal comfortabele en luxueuze extraâs. Voorbeelden zijn onder meer een alarmsysteem met bewegingssensor, een zonnedak met zonnecellen die het ventilatiesysteem van de auto van stroom voorzien, bi-xenon koplampen met Advanced Front Lighting Systeem, een DVD-navigatiesysteem van de nieuwste generatie en een infotainmentsysteem met tal van functies en aansluitmogelijkheden (MP3, MPEG4, iPod, USB, Bluetooth).

SEAT Exeo: vanaf ⬠23.995,-
In april 2009 maakt de nieuwe SEAT Exeo in Nederland zijn opwachting bij de SEAT-dealers, waar hij vanaf eind januari al te bestellen is. Daarbij zijn direct alle zes motoren te specificeren. De SEAT Exeo sedan wordt leverbaar vanaf ⬠23.995,- voor de 1.6 benzineversie in Reference-uitvoering. En daarmee lanceert SEAT de Exeo met een voor dit segment ongekend scherpe en competitieve prijs.

Mogelijkheden motoren en uitrusting

Reference

Style

Sport

BENZINE


1.6 102 pk (75 kW)

â¢

â¢


1.8 150 pk (110 kW)

â¢

â¢


2.0 TSI 200 pk (147 kW)

â¢

â¢

DIESEL


2.0 TDI 120 pk (88 kW)

â¢

â¢

â¢


2.0 TDI 143 pk (105 kW)

â¢

â¢

â¢

2.0 TDI 170 pk (125 kW)

â¢

â¢