LIOF


Voorspoedige groei dankzij intensieve samenwerking

Eén jaar na de oprichting van Arion deed ondernemer Erik Joosten in 1995 een beroep op regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Industriebank LIOF voor startkapitaal. LIOF verstrekte het eenmansbedrijf het benodigde risicokapitaal en kreeg daarvoor uiteindelijk in ruil een 40%-belang in het bedrijf. Arion wilde de markt op met een innovatief product, een aantrekhulp voor steunkousen. Het bedrijf was toen gevestigd in één van de bedrijvencentra van LIOF-dochter LIOF Bedrijven Centra en boekte op het moment van instappen van LIOF een omzet van nog geen 100.000 euro.

Het bedrijf maakte van handige medische hulpmiddelen haar core-business en ontwikkelde en produceerde door de jaren heen tal van innovatieve producten die het werken in de medische wereld vergemakkelijken. Met LIOF als betrokken aandeelhouder deed Arion regelmatig én met succes een beroep op gelden uit diverse Limburgse en landelijke innovatiefondsen. Ook investeerde LIOF zelf mee in de groei van de onderneming door het eigen vermogen ervan te versterken.

Nu, veertien jaar later en met diverse prijzen op zak waaronder de Fast 50 van Deloitte, is Arion een innovatief en internationaal georiënteerd bedrijf met 40 mensen in vaste dienst en ruim 6 mln euro omzet en met verkoopvestigingen in de Verenigde Staten, Duitsland en België. Tijd voor ondernemer Joosten om de aandelen van LIOF terug te kopen en weer volledig eigenaar te worden van het bedrijf. Arion en LIOF kijken terug op een zeer succesvolle intensieve en constructieve samenwerking.

Arion Award voor LIOF-projectmanager

Als blijk van waardering voor deze waardevolle samenwerking heeft het management van Arion besloten de Arion Award dit jaar uit te reiken aan de heer Loek Schmitz, vanaf het begin de vertegenwoordiger van LIOF bij Arion. Deze Award zal vanmiddag door Erik Joosten uitgereikt worden tijdens de LIOF Eindejaarsbijeenkomst.

Jérôme Verhagen, algemeen directeur LIOF: "Arion is een schoolvoorbeeld van een geslaagde participatie van LIOF. Onze kerntaak is het om nieuwe innovatieve industriële Limburgse bedrijven vanaf de start te ondersteunen. 60% van onze participatieportefeuille bestaat uit dit soort bedrijven. Onze betrokkenheid gaat veel verder dan alleen financieel participeren. We hebben ook de netwerken om een ondernemer op beslissende momenten in contact te brengen met de juiste personen en organisaties. En, we kennen allerlei subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden en helpen de bedrijven er nuttig gebruik van te maken. Wij feliciteren Erik Joosten en zijn mensen met de behaalde successen en wensen hen een voortvarende toekomst toe, ook zonder LIOF".

Erik Joosten, directeur grootaandeelhouder Arion International: "LIOF heeft Arion veertien jaar goed geholpen bij de groei van mijn bedrijf. Mede door de samenwerking met LIOF heeft Arion zich kunnen ontwikkelen tot een volwassen bedrijf. Om de volgende stap met mijn bedrijf te kunnen maken heb ik nu de handen vrij om nieuwe wegen in te slaan. Wij bedanken LIOF voor de intensieve en waardevolle samenwerking in de afgelopen tijd en zien de toekomst voor Arion met gezond vertrouwen tegemoet."


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-