Gemeente Dronten


Dronten krijgt glasvezel

Vooralsnog wordt vanaf begin 2009 alleen Dronten aangesloten op glasvezel. Het benodigde draagvlak is daarvoor voldoende gebleken. Anders ligt dat voor de dorpskernen Swifterbant en Biddinghuizen, waar het percentage voorinschrijvingen (vooralsnog) achterbleef.

Inschrijving Biddinghuizen en Swifterbant loopt door In de gemeente als geheel is de 40 procent niet gehaald. Solcon ziet in de kern van Dronten voldoende perspectief om de aanleg daar te starten. Biddinghuizen en Swifterbant krijgen een herkansing. De Bewoners Initiatief Groep Dronten Op Glasvezel (BIGDOG) heeft ervoor gepleit dat de inschrijving in deze dorpskernen toch door blijft lopen.

Akkoord
Mocht daar op korte termijn voldoende draagvlak komen dan is er nog steeds de mogelijkheid dat er gegraven kan worden. ,,De huidige aantallen is nog onvoldoend, zegt Jelle Loosman, directeur Operations van Solcon. ,,Voor Dronten hebben we van netwerkaanbieder Glashart het akkoord gekregen, met het vooruitzicht dat de benodigde ondergrens alsnog wordt gehaald. In het eerste kwartaal van 2009 gaan de eerste graafwerkzaamheden in Dronten van start. Het duurt ongeveer een half jaar voordat het project is afgerond. Solcon verwacht dat nog veel huishoudens voordat de aanleg start alsnog een abonnement afsluit. Tijdens de uitrolfase handhaven wij namelijk nog ons aanbod van kosteloze dienstactivatie, na de graafwerkzaamheden zullen wij hiervoor éénmalige kosten in rekening brengen.

Draagvlak
Netwerkaanbieder Glashart is blij met het behaalde resultaat in Dronten. Regiomanager Herman van Voorst: ,,We zijn blij te zien dat na Zeewolde ook Dronten zich massaal heeft aangemeld en hopen natuurlijk dat men dit blijft doen, ook in Swifterbant en Biddinghuizen. Burgemeester Aat de Jonge reageerde bijzonder verheugd dat zoveel inwoners van Dronten vertrouwen stellen in een Dronter onderneming. Hij ontpopte zich in de afgelopen maand als meest prominente ambassadeur van BIGDOG. ,,Vooral in de laatste fase van het project is het draagvlak daadwerkelijk gerealiseerd onder de bevolking. De komst van glasvezel is op zowel economisch als maatschappelijk vlak erg belangrijk voor Dronten.