Ingezonden persbericht


WIC Nieuwsbriefvoor wijnprofessionals

Harold Hamersma wint Vinos de España Prijs voor de Pers 2008

Persbericht van Vinos de España

Harold Hamersma heeft de vierde editie van de Vinos de España Prijs voor de Pers gewonnen. Marianne Nuberg, directeur ICEX/Vinos de España overhandigde hem dinsdagmiddag bloemen, symbolisch voor de 'echte' prijs: een volledig verzorgde reis voor twee personen naar (wijn)gebieden, naar eigen keuze in Spanje. De jury, bestaande uit communicatie- en wijnexperts, motiveerde haar keuze voor Hamersma als volgt: Harold Hamersma schrijft origineel en met humor. Zijn publicaties zijn ook toegankelijk voor niet-wijn publiek. Zijn beschrijvingen van smaakbeleving zijn bovendien buitengewoon scherp en inspirerend. Hamersma reageerde enthousiast op de prijs: "Een enorme eer! Maar eigenlijk is het natuurlijk helemaal niet moeilijk om als journalist enthousiast over Spaanse wijnen te schrijven."

De Vinos de España Prijs voor de Pers is een initiatief van ICEX/Vinos de España. Het is een jaarlijkse prijs die in het leven is geroepen om wijnschrijvers te eren die inspirerende, creatieve en informatieve artikelen of reportages schrijven over Spaanse wijnen in de Nederlandse taal. Winnaars van de prijs waren Hubrecht Duijker in 2005, Gert Crum in 2006 en Onno Kleyn in 2007.

ICEX / Vinos de España
Vinos de España is een onderdeel van het Spaans Promotie Centrum op de Economische en Commerciële Afdeling van de Ambassade van Spanje in Nederland en handelt namens ICEX (Instituto Español de Comercio Exterior). Vinos de España geeft marktinformatie aan Spaanse exporteurs, Nederlandse importeurs en specifieke informatie over Spaanse wijnen aan Nederlandse wijnprofessionals. Vinos de España richt zich met diverse campagnes op de Nederlandse wijnprofessionals en de consument.


- Einde Persbericht -

Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht